1000-hesters Hemi tilgjengelig for salg!
1000-hesters Hemi tilgjengelig for salg!
1000-hesters Hemi tilgjengelig for salg!

1000-hesters Hemi tilgjengelig for salg!

Har du lyst på en ny og sterk motor til bilen din? Da trenger du ikke lete lenger. Den nye Hemi Crate-motoren fra FCA vil bli levert med 1000 hk. Løp og kjøp!

Nå tar imidlertid FCA det hele et hakk lengre enn sine konkurrenter. Under årets Sema har man nemlig avduket en ny Gen III 426 Hemi Crate-motor. 426 Hemi har vært legendarisk siden den dukket opp på sekstitallet. Da ble den oppgitt til 425 bruttohester. Nå er effekten oppgitt til 1000 hestekrefter! Med på kjøpet får du 1288 Newtonmeter i dreiemoment. Monsteret har fått det passende navnet Hellephant (et ordspill på at Hemi-motoren ble kalt for elefant-motoren på sekstitallet, kombinert med Hellcat-navnet som man bruker i dag).

For å bli de første til å tilby en 1000-hesters Crate-motor, var det mye som måtte gjøres. Motoren er løselig basert på Hellcat-motoren, med med større boring og slaglengde, som øker størrelsen fra 6,2-liter til 7-liter. Videre måtte man lage nye smidde deler på innsiden, kombinert med en ny aluminiumsblokk henter fra Challenger Drag Pak bilen, en 3-liters IHI kompressor, nye kamaksler fra Comp Cams og helt egne stempler som er med på å gi 9,5:1 i kompresjon.

Motoren kommer med alt du trenger for installasjon, inkludert vannpumpe, svinghjul, bunnpanne, fuel injectors, coil-pakker og selvfølgelig alt av ledninger og sensorer av forskjellig slag. En egen «Front end accessory drive kit» pakke med alt fra dynamo til servostyringspumpe, gir deg absolutt alt du trenger for å kunne montere motoren på plass. Motoren er primært tiltenkt kjøretøy eldre enn 1976, men som et «plug and play» sett kan Hellephant likeså fint pakkes inn i en Challenger eller Charger fra dette årtusen (eller en Mazda MX-5 for den saks skyld, hvis du finner plass).

For å vise hva man kan gjøre med Hellephant, viste FCA fram en superbøs 1968 Dodge Charger kalt «Super Charger» på Sema, med 1000-hesters motoren innabords. Motoren vil være tilgjengelig for allment kjøp i starten av 2019, mens pris ikke er oppgitt enda. Den vil sannsynligvis bli en god del stivere enn 19.530 dollar som er prisen for Hellcrate-motoren med 707 hk.