85.000 kroner for en Hot Wheels bil og klokke?
IWC klokken med Hot Wheels bilen.
85.000 kroner for en Hot Wheels bil og klokke?

85.000 kroner for en Hot Wheels bil og klokke?

Det høres unektelig dyrt ut, men det finnes det grunner for.

At eksklusive klokkeprodusenter slår seg sammen med eksklusive bilprodusenter, er intet nytt. De to har gjerne en gjensidig nyttefaktor av å inngå et samarbeid, hvor man låner litt status og rykte fra hverandre, samtidig som man gir tilbake det samme. At Breitling var assosiert med Bentley og ikke Fiat er derfor ikke så rart, og at Rolex sponser Formel 1 og ikke bilcross er heller ikke så rart.

Men nå har det dukket opp et mildt sagt uventet samarbeid. Alle kjenner til bilprodusenten Hot Wheels. Hvis du ikke gjør det er det bare å ta en tur på nærmeste lekebutikk. For der hvor man en gang fant merker som Corgi og Matchbox, regjerer nå Hot Wheels dette markedet nærmest alene. Vi snakker derfor om et veldig folkelig merke innen lekebiler/modellbiler, og langt unna de mest prestisjetunge merkene innen denne sjangeren som gjerne framstiller ekstremt dyre modellbiler.

 

Det er derfor nyheten om samarbeidet med den sveitsiske klokkeprodusenten IWC Schaffhausen er såpass overraskende. IWC ble grunnlagt i 1868, og lagde blant annet kronograf-klokker til britiske piloter i andre verdenskrig, og samarbeidet med Porsche Design fra 70 til 90-tallet, og har samarbeidet med AMG Mercedes siden 2005.

Hot Wheels og IWC Schaffhausen ble først kjent med hverandre i 2020, da Hot Wheels lagde en biltransporter og en Mercedes 300 SL med IWC-dekor (som IWC deltar i klassiske løp med på ordentlig). Men nå snakker vi et offisielt samarbeid hvor begge bidrar, og det handler da om en serie på 50 enheter som inneholder Hot Wheels sin 1/64-modell av en 1955 Mercedes-Benz 300 SL med IWC-dekor, samt en IWC Pilotklokke Chronograph Edition. Prisen for det hele er 10.000 dollar – 84.000 kroner etter dagens kurs, noe som kan synes stivt. Men den stiligste detaljen er ikke nevnt ennå. For bilen og klokken kommer i en kjempetøff verktøykasse, og bilen står også montert på en egen titanbase. Løp og kjøp!