Århundrets mest ikoniske filmbil?
2Fast 2Furious
Århundrets mest ikoniske filmbil?

Århundrets mest ikoniske filmbil?

Nå selges legenden på auksjon, så her har man en fantastisk mulighet!

Diskuterer man det forrige århundrets mest ikoniske filmbiler, vil man komme opp med en lang liste over kjempesterke kandidater. Bonds Aston Martin. Mad Max sin Interceptor. General Lee. DeLorean fra Tilbake til fremtiden. Bonds undervanns-Lotus. The Bandit sin Trans Am. Osv.

Men hva er egentlig dette århundrets mest ikoniske bil på det store lerret? Vel, målt i såkalt «impact» når filmen kom, bør kanskje tittelen gå til en oransje Toyota Supra som ble kjørt av helten i braksuksessen «The fast & the furious» i 2001. Filmen fanget tidsånden ved ulovlig street racing, og dens suksess, gjorde også at man satset på en etterfølger. Og siden har det nå rullet på…

Fjerde generasjon Toyota Supra har i dag en skyhøy status i ulike bilmiljøer, og den kanskje viktigste årsaken til det er nettopp filmrollen i «The fast & the furious». Derfor er det nok mange som nå sitter klar med store seddelbunker, for nå skal en virkelig godbit selges av auksjonshuset Barrett-Jackson. En av bilene fra den første filmen! Barrett-Jackson opplyser at Supraen som skal selges ble brukt for en mengde interiør og eksteriør-opptak med Paul Walker (som karakteren Brian) bak rattet i flere scener.  

Da man begynte opptakene til oppfølgeren «2Fast 2Furious», ble bilen modifisert og brukt som kjøretøyet til karakteren Slap Jack med gullfarget lakk. Fire Supraer totalt ble bygd om fra den første filmen til dette formålet, og det virker som minst to av disse ble bygd om tilbake til slik de var i den første filmen, med riktig oransje farge, Nuclear Gladiator-dekor, Dazz Motorsport felger, TRD style-panser, Bomex frontspoiler og sideskjørt, samt en mektig APR bakvinge av aluminium.

Den ene av disse var en ren stuntbil som solgte for 185.000 dollar på auksjon i 2015. Den hadde ikke turbomotor, og var utstyrt med manuell kasse. Bilen som selges nå har imidlertid hatt en større rolle i filmene, og kommer med den legendariske 2JZ-GTE turbomotoren under panseret og firetrinns automatkasse (selv om den er forsøkt kamuflert som en manuell girstang – noe man tydelig ser i interiørbildet).

Bilen ser ut til å være i fin tilstand, og spesielt interiøret er i særdeles bra tilstand med tanke på at dette er en filmbil. Auksjonen er 17-19 juni, og bilen selges som «No reserve». Løp og kjøp!