By Demons Be Driven
Fant ingen bilder

By Demons Be Driven

Egil Viddal er bosatt i Bergenstraktene, og har en svakhet for tøffe biler med noen år på baken – og helst med mer enn seks sylindre under panseret – hvor nå det er plassert. Her viser Egil frem sin ikoniske 1974-modell De Tomaso Pantera L.

Alejandro de Tomaso har bygget mye rart i sin karriere. Etter modeller som Vallelunga og Mangusta, stod i 1970 Pantera klar for å bli beskuet – men dette var en prototype med mange åpenbare mangler. Fra 1971 ble Pantera produsert, og mens de tidlige versjonene var relativt dårlige – ble 1973 året det meste ble rettet på.

Pantera ble levert med en midtplassert 351 Cleveland fra Ford som ytte 330 hester. Det gjorde den i stand til å nå 100 kilometer i timen fra stillestående på litt over 5 sekunder. 

Flere versjoner ble etter hvert produsert; GTS, Gr.3, GT5 -som fikk 350 hester og ekstremt bodykit som stod i stil, samt modellen som Egil eier: De Tomaso Pantera L. «L»-utgavene (Luksus) var utbedret på mange sett, blant annet med bedre aerodynamikk og et mer påkostet interiør.

Kanskje kjenner de fleste til Elvis Presley. Sangeren eide også en Pantera, som brøt sammen i Memphis en solskinnsdag. Elvis var veldig misfornøyd med det, og etter å ha fått tauet bilen hjem – satte han munningen fra pistolen sin mot bilen og blåste noen drepende hull i den. Overraskende nok startet Panteraen etter å ha blitt skutt, og virket uten feilslag.

Egil har enda ikke skutt på bilen sin – men han har utbedret den!