Clydes brev til Henry Ford
Clydes brev til Henry Ford
Clydes brev til Henry Ford

Clydes brev til Henry Ford

Det var ikke bare adrenalinfyllte brekk Bonnie & Clyde var kjent for, de hadde også en stor forkjærlighet for Fords V8.

Historien om det notorisk kriminelle paret Bonnie & Clyde er etter snart 100 år nesten like spennende og interessant som den var den gangen det utspilte seg. Større og mindre brekk på tvers av USA gjorde at en fluktbil var selve nøkkelen til å lykkes og da Ford lanserte sin V8 med Flathead V8-motor ble det raskt en favoritt hos Clyde, som lett kunne stikke av fra lovens lange arm med to mer sylindre enn det Chevrolet hadde. Fascinasjonen for Fords Flathead ble etter hvert så stor at Clyde valgte å sende et brev til selveste Henry Ford:

Dear Sir:
     While I still have got breath in my lungs I will tell you what a dandy car you make. I have drove Fords exclusively when I could get away with one. For sustained speed and freedom from trouble the Ford has got every other car skinned, and even if my business hasen’t been strickly legal it don’t hurt anything to tell you what a fine car you got in the V8.

Yours truly
Clyde Champion Barrow

Bakholdsangrep
Det var utrolig nok også i en Ford Bonnie & Clyde til slutt skulle ende sitt liv. I 1934 kjørte de rundt i en 1934 Ford Model 730 deluxe Sedan med 221 CID Flathead V8 på hele 75 hestekrefter. Bilen hadde de stjålet fra ekteparet Ruth og Jesse Warren 29. april 1934, som selv hadde kjøpt den like før. 23. Mai 1934 skulle Bonnie & Clydes hell til slutt være ute, i et godt planlagt bakholdsangrep at fire politibetjenter på Louisiana State Highway 154. De fire betjentene hadde med seg automatvåpen, hagle og pistoler, og over 100 skuddsår er tydelige tegn på at politiet ikke tok noen sjanser når det gjaldt disse to yrkeskriminelle.

Bilen ble i ettertid fraktet til et Ford-verksted for å bli undersøkt og til alles store overraskelse startet motoren som en drøm, selv med kulehull i panseret. Folkemengdene samlet seg rundt bygget og Marshall Woodward, eieren av verkstedet, kjørte bilen for egen maskin til fengselet i nærheten. Der fikk bilen stå trygt på innsiden av fengselets gjerder til ting roet seg ned.

Omreisende sirkus
Bilen ble fort en attraksjon, men det tok et år før Ruth og Jesse Warren til slutt fikk tilbake bilen sin. Den ble deretter leid ut til United Shows og deretter tatt med på en landsdekkende turne i regi av Charles Stanley. I dag står bilen plassert i et glassmonter hos Whiskey Pete’s Casino In.

Ted Ryan, arkiv og merkevaresjef for Ford, bemerket i et intervju med Detroit Free Press:
- Ingen har virkelig bekreftet håndskriften for å bevise at det er Clyde Barrow. Det er en del av moroa i historien. Personlig tror jeg det er sant.