Den merkeligste replika du kan tenke deg er til salgs
Den merkeligste replika du kan tenke deg er til salgs
Den merkeligste replika du kan tenke deg er til salgs

Den merkeligste replika du kan tenke deg er til salgs

En Honda NSX ble ofret for å bygge en kopi av en Lamborghini Diablo GT.

Opp gjennom årene har man sett sin andel replikaer av kostbare italienske sportsbiler. En Lamborghini Countach kopi bygd på et VW Type 1 chassis, eller en Ferrari 308 bygd på et Pontiac Fiero chassis. Fellesnevneren er en billig grunnpakke, med et karosseri som mer eller mindre ligner på den kostbare italienske superbilen.

Men noen går andre veier. Helt andre veier faktisk. For på eBay motors ligger denne Lamborghini Diablo replikaen til salgs, og den er absolutt ikke bygd på noe simpelt billig VW-chassis med en sliten Boble-motor innabords. For under skallet skjuler det seg en Honda NSX med alt fra chassis til hjuloppheng, motor og girkasse hentet fra den legendariske japanske superbilen fra 90-tallet.

Mannen bak bilen er baseballspilleren Jose Canseco som eide en 1999 Honda NSX (eller Acura NSX som bilen het i USA), men som av ukjente grunner ønsket at bilen skulle se ut som en Lamborghini Diablo GT. Arbeidet ble ifølge dagens selger gjort av en gentleman (fullt navn er ikke oppgitt) tilknyttet firmaet som skapte det berømte Vaydor body kit, som ble laget for å passe på en 2003-2007 Infiniti G35 coupe donorbil. Vaydor fikk mye PR da en slik bil ble laget som Jokerens bil i filmen «Suicide Squad» i 2016, og Carolina Vaydor selger i dag slike body kits til din Infiniti G35.

Hvorfor Canseco ønsket seg en NSX som ser ut som en Diablo GT kan man bare spekulere i, men dagens selger forklarer det på enkelt vis slik i annonsen på eBay:  «There is nothing kit about this car. It was built for fun and reliability and not to sit in the garage and do nothing». Den kan bli din for 175.000 dollar hvis du trykker på «buy it now», eller så kan du være med på budrunden som går ut tirsdag 26.april klokken 17.46 (med 1 dag og 6 timer igjen er budene kommet opp i 126.000 dollar). Da blir du bilens fjerde eier siden ny, og med på kjøpet får du en overraskende stor mengde servicehistorikk med en påstått sum på over 200.000 dollar brukt på bilen av dagens eier, inkludert en full motoroverhaling av Honda-motoren.