Denne går nå i produksjon
Kimera 037
Denne går nå i produksjon

Denne går nå i produksjon

En herlig Restomod gategodkjent versjon av Lancia 037 er nå mulig å kjøpe!

Restomod er et relativt nytt begrep innenfor den klassiske bilverdenen, men blir stadig mer vanlig. Så hva er Restomod egentlig? Kort fortalt handler det om å kombinere det klassiske designet og uttrykket, og kombinere det med moderne teknikk.

Det kan bety alt fra små oppgraderinger for komfortens skyld (som servostyring og moderne seter), til at absolutt alt fra ledningsnett til hjuloppheng og drivverk er splitter nytt. Singer har gjort en fin karriere ut av sine Restomod-Porscher, og italienske Kimera Automobili håper også å kunne bli et stort navn etter hvert. De har nå avduket det som må være noe av det aller kuleste innen Restomods: En moderne og gategodkjent versjon av det som er en av de aller heftigste rallybilene fra Gruppe B-æraen: Lancia 037.

Kimera kaller sin Evo37 for en hyllest til disse rallybilene og tar det klassiske rallymonsteret til de høyeste nivåer av ytelse med moderne teknologi, inkludert 3D scanning, CAD og CAE.  Samtidig understreker man at man har dyp respekt for fortiden, og Lancias gamle stjernefører Miki Biasion har bidratt til prosjektet.

Turbofireren i bilen er basert på den originale 2,1-literen (denne hadde ikke turbo originalt, men kompressor), og selveste Claudio Lombardi (som jobbet for Lancia sitt motorsport-program på 80-tallet, og for Ferrari sitt Formel 1 team på 90-tallet), har hatt oppsyn med alle modifikasjonene og oppgraderingene. Motoren yter 500 hk, noe som gjør at 0-100 skal gå unna på 4 sekunder.

Se video av Tommys Lancia Delta her!

Designet er en moderne oppfriskning av originalen med karosseri av karbonfiber, LED lys foran, nye felger og en redesignet seksjon bak på bilen. Innvendig finner man karbon og alcantara av moderne karakter, mens analoge instrumenter er av gammel karakter. Fjæringskomponenter kommer fra Öhlins, og karbonkjeramiske bremser fra Brembo sørger for korte bremselengder. Viktigst for mange er det nok at man fortsatt har bakhjulstrekk og manuell kasse. Bilen får sin debut på Goodwood nå i juli, og de første bilene vil bli levert til kunder i september. Prisen er satt til 480.000 Euro, og Kimera sier de vil bygge 37 eksemplarer. Her er det ingen tid å miste! Løp og kjøp!