Denne pickupen kan sette ny auksjonsrekord
1967 GMC Cheyenne Super.
Denne pickupen kan sette ny auksjonsrekord

Denne pickupen kan sette ny auksjonsrekord

Her kan budrundene komme til å gå amok. Eller vil folk klare å beherske seg?

En pen og stilig 1967 GMC Cheyenne Super skal gå under hammeren 27. februar hos GAA Classic cars Auction. Det dreier seg om en velholdt originalbil, med sitt enkle preg intakt. Her er det ingen fjonge kromfangere, men hvite fangere og hvit front, enkle hjulkapsler av typen «hundeskål», og en traust sekser under panseret tilknyttet en tre-trinns manuell kasse med rattgir.

Denne bilen lyser alt annet enn rockestjerne, men det er akkurat det den gjør. For bilens første eier var ingen ringere enn The King himself: Elvis Presley! Han kjøpte den grønne pickupen 7.februar 1967 fra Guy Caldwell Motors i Senatobia, Mississippi, sammen med en rød og en blå bil av samme type. Altså tre likedanne pickuper i tre ulike farger, som alle så ble tatt med til hans Circle G Ranch i Horn Lake, Mississippi.

Pickupen tjenestegjorde på ranchen i litt over ett år, før den ble solgt videre 5.mars 1968 av Vernon Presley til Haynes Motors i Maryland (visstnok fordi noen fra ranchen hadde blitt sendt for å hente en hest som Elvis hadde kjøpt, men på veien brøt pickupen sammen, og for å få hesten fortest mulig til ranchen, byttet man simpelthen inn pickupen i en ny bil hos forhandleren Haynes Motors). Pickupen har opp gjennom årene hatt mange ulike eiere, og vært utstilt på flere museer. Sammen med bilen følger dokumentasjon fra Elvis Presley Enterprises, som bekrefter at en pickup med dette VIN-nummeret ble kjøpt ny av Elvis.

Bilen er nå fullstendig restaurert, men ikke hundre prosent lik som den var da Elvis hadde den. Den hadde da andre speil, enkelte kromdetaljer, og en stor logo på dørene hvor det stod: Circle G Ranch Graceland Mississippi. Da bilen var med i ett innslag på TV i nyere tid, ble den kjørt av Jay Leno og Blake Shelton, som begge har signert dashbordet.

Auksjonen har intet spesifisert om hva forventet salgspris vil bli, av den enkle grunn at det er særdeles vanskelig å spå. Biler som har hatt berømte eiere kan oppnå priser flere ganger over det den samme bilen uten berømt eierhistorikk ville ha oppnådd, og blant berømte eiere stiller Elvis helt oppe i det øverste sjiktet. Det som kan holde prisen nede på et relativt fornuftig nivå, er det faktum at Elvis kjøpte så enormt mange biler (inkludert 7 pickuper til hans ranch), og at bilens tilknytning til Elvis ikke er noen fantastisk historie i seg selv (som Elvis sin BMW 507 og De Tomaso Pantera for å ta to eksempler).  

Med andre ord kan man her kanskje skaffe seg en bil kjøpt og eid av Elvis som ikke kommer til å koste deg dine blue suede shoes. På den andre siden snakker vi nok garantert ny salgsrekord for en GMC Pickup… Er du interessert i å legge inn bud, gå inn på gaaclassiccars.com, hvor du også kan se de 650 andre bilene som skal gå under hammeren på denne auksjonen som går fra 25 til 27.februar.