Dette er langt fra noen vanlig lekebil!
Dette er langt fra noen vanlig lekebil!
Dette er langt fra noen vanlig lekebil!

Dette er langt fra noen vanlig lekebil!

Med et helt vanvittig detaljnivå, er det kanskje ikke rart prislappen er som den er.  

Noen ganger må man nesten se bilder for å skjønne hvilket arbeid som er lagt ned, og denne gang gjelder det noe mange vil avfeie som «bare» en lekebil.

Det er bare dager til den nye James Bond-filmen «No time to die» ruller over kinoskjermene, og i den anledning har The Little Car Company, Aston Martin og EON Productions gått sammen for å skape en virkelig godbit. En Aston Martin DB5 Junior No time to die Special Edition. (som navnet antyder har man laget Junior-utgaven av bilen tidligere, men nå får man altså en spesialversjon tilknyttet No time to die).

Bilen er en tro kopi av den ekte varen, men bygd i 2/3 skala. Tro ikke at det har gått utover nøyaktigheten. Her får du Silver Birch lakk, Smiths instrumenter, individuelt nummererte chassisnummer og lovlig bruk av Aston Martin merker. For kjøreegenskapene sin del får du Brembo-bremser, og Bilstein coilovers og støtdempere.

For å gjøre kjøreopplevelsen enklere for barna, er bilen gjort om til en convertible, og uten begrensninger på takhøyde kan bilen også kjøres av voksne. Drivverket er elektrisk og har en rekkevidde på opptil 12 mil.

Gadgets er selvsagt på plass, og opereres med knapper som til vanlig ligger skjult bak et panel. Ved å trykke på en knapp faller frontlyktene ned og åpenbarer et sett med simulerte Gatling-maskingevær, komplett med lydeffekter og lysglimt. Gjennom eksosrøret kan man slippe ut røyk, og tanken varer en time før den må fylles opp.

Oscar-belønte Chris Corbould har jobbet på 15 James Bond-filmer som special effects supervisor, og jobbet som konsulent for The Little Car Company for å utvikle de komplekse miniatyr-gadgetene:

“When I saw the DB5 Junior in the flesh, I was amazed at how identical it is to the full-sized car – its stunning. It’s an amazing feat of engineering, sier Corbould.”

Alle som kjøper bilen vil automatisk bli medlem av Aston Martin Owners Club, og får også medlemskap i Little Car Club, hvor man kan kjøre events med bilen på ulike racerbaner.

Kun 125 biler vil bli bygget, og du kan reservere deg en på first-come, first-served basis på nettsiden 007junior.com. Veiledende pris er 90.000 pund (pluss lokale avgifter), eller sånn cirka 1.070.000 kroner. En million kroner er kanskje litt i overkant for de flestes julegavebudsjett, men når man ser bildene skjønner man litt mer av prislappen.