Drøm eller mareritt? Denne bilen stiller du deg ikke likegyldig til.
Drøm eller mareritt? Denne bilen stiller du deg ikke likegyldig til.
Drøm eller mareritt? Denne bilen stiller du deg ikke likegyldig til.

Drøm eller mareritt? Denne bilen stiller du deg ikke likegyldig til.

Las Vegas. James Bond. Gull. Masse gull. Hva mer vil du ha i en bil?

På 70 og 80-tallet var den åpne Mercedes-Benz SL det kanskje vanligste synet blant de velstående, og var elsket av tannleger, advokater, eiendomsmeglere og en god del av Hollywood-klientellet og øvrige celebriteter. Men problemet når det blir veldig mange av en type bil, er at det blir stadig vanskeligere å skille seg ut og vekke oppsikt i en.

Det gjorde artisten og sangeren Wayne Newton noe med. Newton er mest kjent for sine tusenvis av forestillinger i Las Vegas som har gitt ham tilnavn som Mr. Las Vegas og Mr. Entertainment, men for oss nordmenn er han nok mest kjent for rollen som Professor Joe Butcher i James Bond-filmen Licence to kill fra 1989.

Hvis man tenker perfekt bil for en som opptrer kveld etter kveld i en by kjent for det vulgære og smakløse, så holder det selvsagt ikke med en original SL. Newton kjøpte derfor på nittitallet denne 1981 380SL, som hadde gjennomgått en omfattende customiseringsjobb av Niko Sokol hos Niko-Michael Coachworks i New York. Originalens stofftak ble erstattet med en todelt oppfellbar hardtop, som fikk plass under et gedigent bagasjelokk som var hengslet i bakkant. På toppen av dette lokket fant man et reservehjul innfelt i beste Virgil Exner-stil, mens man foran på bilen fant firkantede frontlys som var flyttet innover, komplettert med en gedigen Mercedes-stjerne i gull.

En mengde detaljer på bilen var også utført med gull-finish, som dørhåndtakene, mens absolutt alt av karosseripaneler var customlaget. For den riktige 80-talls looken ble bilen komplettert med gullfargede BBS-felger. Det hele var en såpass omfattende jobb at det ved første øyekast kan være vanskelig å se hva bilen opprinnelig har vært.

Interiøret er kanskje litt skuffende fullstendig originalt, og det samme er drivverket som betyr en 3,8-liters V8 med firetrinns automatkasse. Man skulle kanskje tro at bilen ville ha vært perfekt for Las Vegas-entertaineren, men Newton tilbakela mindre enn 2000 miles i sin Vegas-Roadster. Det meste av tiden har den stått utstilt i The Wayne Newton Museum, men nå skal den gå under hammeren i Barrett-Jackson sin auksjon i Las Vegas fra 17-19 juni. Det beste her er at bilen selges som «No Reserve», så her kan man gjøre seg et kupp. Vil du ha en klassisk Mercedes som skiller seg ut fra den gemene hop? Løp og kjøp!