Du vil ikke tro hva denne lekebilen er verdt!
Du vil ikke tro hva denne lekebilen er verdt!
Du vil ikke tro hva denne lekebilen er verdt!

Du vil ikke tro hva denne lekebilen er verdt!

Det er ikke bare ekte hippiebusser fra VW som har eksplodert i verdi. 

Den gjør kanskje ikke så mye ut av seg, men den rosa hippiebussen er beregnet å være verdt et sted mellom 150.000 og 175.000 dollar. Altså rundt 1.275.000 til 1.500.000 kroner etter dagens kurs (8,5). En og en halv million kroner! For en Hot Wheels lekebil! Det er spinnvilt, og et logisk spørsmål presser seg fram. Hvorfor?

Svaret er like enkelt som det gjerne er med sjeldne superbiler i fullskala størrelse. Antall produsert. Lekebilen begynte sitt liv som et samarbeid mellom Hot Wheels og Volkswagen, og skulle selges som Beach Bomb. Den hadde et smalt karosseri og surfbrett som stakk ut av bakruten, men under testing, viste det seg at bilen ikke klarte å stå oppreist på hjulene. Derfor måtte den redesignes med bredere karosseri og en relokalisering av surfbrettene (som ble plassert på siden av bilen). Slik gikk den i salg.

Men så var det prototypene da. I rosa. En farge Hot Wheels stort sett holdt seg unna, da de var redd for at gutter ikke ville leke med rosa. Supersamler Bruce Pascal fra USA eier over 7000 Hot Wheels biler, og har klart å oppspore de to eneste rosa prototypene av bilen, og han har kjøpt dem begge. Den ene har han solgt videre, men den fineste som du ser på bildene har han beholdt selv.