Ekte Batmobile til salgs!
Cadillac-lengde!
Ekte Batmobile til salgs!

Ekte Batmobile til salgs!

Men du må ha Batman-økonomi for å faktisk kunne kjøpe den.

Sammen med James Bond er vel Batman en av de fiksjonelle karakterene som assosieres mest med sine biler, og nå er flaggermusmannens muligens tøffeste bil i samlingen til salgs. Ikke nok med det, men bilen som rekvisitt i faktiske Batman-filmer, nærmere bestemt Tim Burtons «Batman» og «Batman Returns» fra henholdsvis 1989 og 1992.

Dessverre er ikke bilen utstyrt med jet-motor. Den har faktisk ikke forbrenningsmotor i det heletatt. Rekvisitten har derimot en elektrisk motor som visstnok har en fart på 40-48 km/t, men siden denne ikke er startet opp siden 90-tallet ønsket ikke selger å starte den opp på grunn av risikoen for en elektrisk brann. Bilen ligger nå til salgs hos Classic Auto Mall , og du må ut med omtrent 15 millioner kroner for å sikre deg bilen.

Denne utgaven av Batmobile ble designet av illustratør Julian Caldow, og bygget av John Evans sitt spesialeffekt-team hos Pinewood Studios i England. Den har et usaklig langt panser, og selvfølgelig de ikoniske, flamboyante flaggermusvingene i glassfiber som er stilt vertikalt bak, med det som ser ut som skal være eksosen til en jet-motor ut mellom dem.

Bilen har tre seter i et oppsett som er motsatt til for eksempel McLaren F1, hvor det er to seter foran og ett bak. Da kan du late som du er Batman bak rattet, Catwoman i passasjersetet, eller stuntmannen som faktisk kjørte bilen kun med å kan se gjennom luftinntaket på taket.

Til tross for lite motorisering så har bilen faktisk uavhengig frstilling, og four-link bakstilling, samt air bag rundt hele cockpiten. Sist, men ikke minst er den også utstyrt med noe som verken hyttenaboen eller noen i kompisgjengen har på sin bil. Fungerende flammekaster! Perfekt for snørydding i sesongen som kommer!