En ny Countach kommer!
En ny Countach kommer!
En ny Countach kommer!

En ny Countach kommer!

Tidenes superbil gjenoppstår i ny utgave!

For veldig mange er Lamborghini Countach superbilen over alle superbiler. Den regjerte som poster-ikon for en hel generasjon, og dens dramatiske design står like fjellstøtt i dag som det gjorde da det ble vist på Geneve-utstillingen i 1971.

Både formen og navnet er visst for god til å la ligge, så 15.august vil Lamborghini avduke sitt nye Countach-konsept under Monterey Car Week. På Lamborghinis kundeapp Unica har man lekket et teaser-bilde hvor det står Countach LPI-800-4. LP står som det alltid har gjort for Longitudinale Posteriore (altså at motoren er montert på langs), mens Ien står for Ibrido, altså hybrid. 800 står for antallet hestekrefter og 4 for trekk på alle fire hjul.

I tillegg har man laget en liten teaservideo hvor man ser bilen under en presenning, men som allikevel viser at formen er der den skal være for noe som bærer navnet Countach. Den mest sannsynlige teorien på hvorfor Lamborghini vil vise et nytt Countach-konsept, er rett og slett for å feire at den opprinnelige Countach fyller 50 år i år. Konsernet har tidligere vært lunkne til retro-bølgen, men ikke se bort fra at et nytt konsept kan bli til produksjonsrealitet hvis interessen og forhåndsbestillingene er der. Og når det gjelder Lamborghinis mest pengesterke andel av deres kundegruppe pleier ikke det å være et problem…

Se teaser her:
https://www.lamborghini.com/en-en/news/the-new-lamborghini-countach-is-coming