En tur til Goodwood Revival del 2
Fant ingen bilder

En tur til Goodwood Revival del 2

Goodwood Revival er et tre-dagers arrangement som avholdes hvert år på høsten, på Goodwood-banen helt sør i England. Det ble avholdt for første gang i 1998, og skapte seg fort et rykte som et must-see event, mye takket være satsingen på å skape en autentisk tidsramme rundt det hele. Alt skulle være laget som det var i gamle dager, og publikum ble også oppfordret til å kle seg tidsriktig, noe de fleste velger å gjøre.

Bilene er ulike racerbiler som deltar i forskjellige klasser, men kan ikke være nyere enn 1966-modeller. Etter hvert har Goodwood Revival blitt så stort, at det er tilknyttet enorm prestisje å vinne klassene med de dyreste bilene. Eier du f.eks en Ferrari eller en Cobra, så vil auksjonsprisen stige enda et hakk hvis du kan slå i bordet med en klasseseier på Goodwood Revival. Historisk racing er blitt big business, og hvis du har Tom Kristensen eller Kenny Bräck bak rattet, så øker også vinnersjansen betraktelig.

Men for folk flest handler Goodwood Revival om å ta en underholdende reise tilbake i tid. En tid da racing var farlig, og sex trygt. En tid da racing ikke handlet om Halo og avkjøringssoner, og en tidsperiode da verden var fylt med etterkrigs-optimisme. En tid som sett med dagens øyne virker stadig mer attraktiv, og derfor er det ikke så rart at billettene til Goodwood Revival alltid er høyst ettertraktede.

Her kan du se nærmere på hva Goodwood Revival er, og hva det hele dreier seg om. Har du ikke vært der før, så er kanskje 2019 året du bør ta turen?

Se del 1 her.