Er dette tidenes snodigste racerbil?
Spesielle linjer
Er dette tidenes snodigste racerbil?

Er dette tidenes snodigste racerbil?

Den ligger ute for salg hvis du skulle ha lyst på noe fullstendig annerledes.

Dean Ing var en smart fyr. Han var på ulike tidspunkt crew chief for det amerikanske flyvåpen, aerospace ingeniør og universitetsprofessor med doktorgrad i kommunikasjonsteori, før han kastet seg over skrivingen. I alt rundt 30 noveller (i sjangeren science-fiction og tekno-thriller) ble til med hans penn fra sent syttitall til hans død i 2020.

Hans kreative evner og analytiske tankegang førte ham også inn på veien til drømmen om sin egen sportsbil, et prosjekt han startet i 1957 og som han fullførte i 1968. Det ferdige resultatet ble kalt Mayan Magnum og lignet ikke på noe annet man hadde sett. Her er det mye å ta inn over seg når man studerer detaljene i designet! Double bubble roof, 15-toms alufelger, måkevingedører (som tydeligvis ikke holder seg oppe av seg selv), en 1959 Fiat frontrute, alu side pods som skjuler bensintanken, voldsomme svulmende skjermer osv osv. Her blir man ikke lei av å kikke på en god stund.

Men med tittelen som aerospace engineer, er det også en gjennomført bil. Dean lagde nagler av glassfiber for å forsikre seg om at de ultralette karosseri-komponentene holdt sammen uten at de ble deformert i bindingsprosessen. Motormessig finner man en 2,4-liters Chevrolet Corvair luftkjølt sekser matet til en 4-trinns Porsche manuell girkasse, mens subframe og gulv kommer fra VW. Fjæringskomponenter og bremser er en miks av Porsche og VW.

Bilen var opprinnelig grønn, men ble et sted på veien lakkert om til hvitt, men den ser uansett fortsatt sensasjonell ut, med et design som ikke ligner noe annet. På siden til bring a trailer er det masse bilder, og selv om man ser krokanflekker her og der, virker bilen å være et interessant prosjekt, særlig med tanke på dens unike historie. Auksjonen slutter i morgen og prisen er per nå 3389 dollar. Er du interessert, legg inn et bud. Løp og kjøp!