Nissan Skyline R34
Fant ingen bilder

Fast and Furious

Nissan Skyline R34

Skyline-navnet har vært i bruk av Nissan siden femtitallet, og har med årene etter hvert blitt synonymt med raske og brutale biler. En av dem som har falt for Skyline er Lotte Sandmark, som eier en nydelig R34 GT-R. Hun falt for Skyline etter å ha sett en R33 på TV-programmet Autofil, og da hun ble klar over R34, falt hun pladask.

R34 ble lansert i mai 1998, og GT-R utgaven fulgte året etter, med forbedret chassis og diverse oppgraderinger. Under panseret fant man RB26-motoren, som var en 2,6-liters rekkesekser med doble turboer, matet til en 6-trinns Getrag manuell kasse. Effekten ble oppgitt til 280 hk, men er allment kjent for å være en underdrevet effekt. Sannsynligvis handlet det om rundt 50 hk mer enn oppgitt, og i tillegg tålte motoren store mengder trimming, noe som ga bilen legendestatus i gatebil-miljøet.

Skyline GT-R har vært en gjenganger både på film og i bilspill, og er blant de mest opplagte drømmebilene for en hel generasjon. Her finner man også Lotte, som verdsetter sin 2001-modell som gull. Produksjonen av R34 opphørte i 2002, og en arvtager kom først i 2007, etter at Nissan hadde separert Skyline og GT-R fra hverandre, slik at den nye modellen bare het GT-R.