Ford F-150 Lightning til Norge
Ford F-150 Lightning til Norge
Ford F-150 Lightning til Norge

Ford F-150 Lightning til Norge

Mange har etterlyst den, og nå er det klart at den elektriske pickupen kommer til det norske markedet.

Det ble i dag klart at den helelektriske pickupen Ford F-150 Lightning kommer til Norge, som den norske importøren kaller for «en historisk lansering for Ford i Norge». Ifølge den norske Ford-sjefen, Per Gunnar Berg, blir det et begrenset antall kunder i Norge, som får mulighet til å bestille bilen. Siden man forventer stor pågang vil det bli en søknadsprosess for å kunne få kjøpe bilen, og leveransene til norske kunder er planlagt i slutten av året.

«Siden den ble avduket i USA har vi hatt en helt enorm interesse for denne pickupen i Norge og i løpet av mine 25 år i Ford har jeg aldri opplevd maken. Når vi nå får mulighet til å tilby F-150 Lightning i Norge sier det alt om Norges posisjon som elbilland nummer 1 i verden. Det er bilhistorisk sus over det som nå skjer nå», sier Berg.

Bilen som tilbys norske kunder er en 5-seters Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic. Den kommer med den minste batteripakken som betyr et Standard Range-batteri på 98 kW utnyttbar energi og 452 hk. 

Den har en nyttelastkapasitet på 805 kg og maksimal hengervektkapasitet på 3492 kg. Bilen vil i utgangspunktet registreres for C1-førerkort, altså førerkort for lett lastebil, opplyser Ford - men kan i ettertid også omregistreres for B-førerkort - vanlig personbil. Ford Norge oppgir ikke vekten på bilen, men den skal være omtrent 2,8 tonn med 98 kWh-batteriet.

Rekkevidden er i henhold til den amerikanske EPA-målemetoden 240 miles, eller 386 km. Estimert veiledende pris på den "Norske versjonen" vil være 1.183.000 kroner. Ford Motor Norge understreker at prisen vil kunne gå noe ned når de har full oversikt over kostnadene for å konvertere bilen til norske standarder.