Fra Malaysia til Nordkapp i en gammel Mercedes
Navin på atlanterhavsveien
Fra Malaysia til Nordkapp i en gammel Mercedes

Fra Malaysia til Nordkapp i en gammel Mercedes

Navin fra Malaysia har kjørt halve jorda rundt i sin 1978-modell Mercedes-Benz w123.

Å kjøre fra Malaysia til Norge er såpass omfattende at når du legger det inn i Google Maps får du bare beskjed om at den ikke finner noen rute. Om det er på grunn av pågående konflikter, stengte grenser eller rett og slett bare koker serveren til Google er uvisst, men at det er stygglangt er det ingen som kan nekte for. Navin Lyon heter mannen som har begitt seg ut på den særdeles ambisiøse turen.
- Jeg startet turen min den 3.juli 2023 og hadde som mål å nå Classic Mercedes Festival i Hattingen den 26.august. Etter 48 dager kjøring kom jeg frem til Tyskland og deltok etter det på festivalen. Da det var ferdig, ville jeg oppleve andre deler av Europa og Norge har alltid vært en drøm for meg. I tillegg fikk jeg da muligheten til å kjøre på vinterføre, noe jeg som asiat aldri hadde opplevd før, forklarer Navin.

Bilen han kjører er som nevnt en 1978 Mercedes-Benz w123 som startet sitt liv som en E200 med bensinmotor. Den har nå blitt byttet ut til fordel for en OM602 250 dieselmotor. Årsaken for det byttet var at han ønsket lenger rekkevidde for hver tank, og på grunn av de høye drivstoffpriser i Europa var det derfor et naturlig valg med dieselmotor. Før turen ble også resten av bilen totalrestaurert i Navins hjemland for å være klar for en slik tur.

- Bilen har fungert utmerket hele veien. Den eneste utfordringa jeg har hatt er at biler i Malaysia ikke blir utstyrt med varmeapparat, så det har jeg måtte ettermontere selv. Dette har dessverre ikke fungert skikkelig, sier Navin videre.

Nordkapp som neste mål
Navin har på sin facebookside lagt ut flere bilder av bilen langs norske veier, blant annet Atlanterhavsveien. Han ble også stoppet av norsk politi og fikk «kortesje» til Biltema Oppdal for å få hjelp til å fjerne dugg fra frontruten sin.

Nå er neste mål å nå Nordkapp, men på grunn av manglende varmeapparat har det vist seg å bli litt for utfordrende for den eventyrlystige Malaysieren.
- Jeg skal nå sende bilen min tilbake til Tyskland før jeg tar noen måneder pause. Deretter vil jeg på nytt begi meg ut på en tur mot Nordkapp, før jeg fortsetter videre med Sverige, Finland, England og andre europeiske områder, før jeg begir meg tilbake mot midt-østen for å kjøre resten av turen der.

- Bilen har fungert utmerket hele veien. Den eneste utfordringa jeg har hatt er at biler i Malaysia ikke blir utstyrt med varmeapparat.

Det er ingen tvil om at turen har satt spor hos Navin, og at han har møtt mange hyggelige mennesker underveis.
- Det å møte flotte mennesker, se superfine og forskjellige typer landskap i forskjellige land gjør bilturen her virkelig minneverdig. Så jeg gleder meg til å gjøre den ferdig, avslutter Navin