Full effekt i motoren? Da må du ut med 12.000 kr ekstra i året!
Full effekt i motoren? Da må du ut med 12.000 kr ekstra i året!
Full effekt i motoren? Da må du ut med 12.000 kr ekstra i året!

Full effekt i motoren? Da må du ut med 12.000 kr ekstra i året!

Mercedes-Benz tilbyr kunder «Acceleration increase package» i abonnements-form.  

Det har blitt lettvint for bilprodusenter å sende ut oppdateringer og lignende til sine biler trådløst, slik at de enten kan fikse et problem med kundenes biler, eller oppgradere utstyret som er i bilen. Samtidig har det også gjort at bilprodusenter nå spekulerer blant annet i ekstrautstyr som setevarme. Utstyr som allerede er i bilen, men som produsentene gjør utilgjengelig for de som ikke betaler ekstra.

Nettmagasinet The Drive har undersøkt saken og funnet ut at det vil koste deg som kunde 1200 dollar i året for en såkalt «Acceleration Increase Package» til din Mercedes EV. Mercedes-Benz vil da tilby økt hestekreftantall og mer moment i motoren, så mye som en 24% økning vil da bli tilgjengelig på enkelte modeller. Mercedes-Benz EQE 350 4matic ser et dramatisk kutt i sin tid fra 0 til 60 mph, hvor tiden på innstegsmodellen er 6,2 sekunder, mens du med oppgraderingen klarer det på 5,2 sekunder.

Det kan være vanskelig som forbruker å akseptere at fabrikantene krever deg penger for utstyr som allerede er montert i bilen, for det er jo ikke slik at Mercedes må gjøre noe fysisk med bilen i ettertid for å gi deg som kunde full effekt. BMW skapte mye negativ omtale i media da de introduserte abonnement for setevarme, varme i rattet og dash-cam. De hadde også planer om å kreve penger for Apple CarPlay, men dette droppet de. Tidligere i år ble det satt i gang prosesser i New Jersey for å forby bilfabrikanter å kreve abonnementsbetaling for utstyr som allerede er fysisk på plass i bilene.  Hva som vil skje på dette feltet framover er imidlertid høyst usikkert.