Har du lyst på brukt elbil til 10 millioner kroner?
Har du lyst på brukt elbil til 10 millioner kroner?
Har du lyst på brukt elbil til 10 millioner kroner?

Har du lyst på brukt elbil til 10 millioner kroner?

Knapt noen ville kjøpe bilen som ny, så hvorfor betale det dobbelte av nybilprisen? 

Husker du superbilen Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive? Bilen fikk i sin tid mye oppmerksomhet i Norge fordi både Petter Stordalen og Anne Grete Eidsvig (konen til Kjell-Inge Røkke) kjøpte hver sin i 2013. Den var den råeste elektriske bilen man kunne få kjøpt da, med sine fire elmotorer på til sammen mektige 740 hk.

Det gjorde at bilen klarte bilen 0-100 på bare 3,9 sekunder, som var imponerende med tanke på at batteripakken alene veide 548 kg. Men 1000 Nm i dreiemoment kan utrette mirakler… Rekkevidde var oppgitt til 25 mil av produsenten, mens toppfarten var elektronisk sperret til 250 km/t. For å gjøre kjøreopplevelsen mer spenstig, sørget Mercedes for at du kunne lytte til kunstig motorlyd inne i kupeen.

Bilen var ekstremt dyr for sin tid med en prislapp på 416.500 Euro, og i Norge kostet den 3,3 millioner kroner ny. Men kombinasjonen ekstremt dyr prislapp og ingen etterspørsel er en dårlig forretningsmodell. Etter å ha blitt premierevist på Paris-utstillingen i 2012, ble det mye skriverier i norsk presse, men lite ståhei ellers rundt i verden. Ingen ønsket å betale millioner av kroner for en elektrisk sportsbil. Det gjorde at bilmodellen fikk en rask død.

Nå selger auksjonshuset RM Sotheby’s selge (listet som Private Sales, altså ikke en vanlig auksjon) en av de sjeldne bilene i sin Green Electric farge, med kun 3800 km på telleren. Ifølge auksjonshuset ble det kun laget 9 eksemplarer av SLS AMG Electric Drive, og hvis det stemmer så snakker vi om en ekstremt sjelden sportsbil. Det er kanskje grunnen til at prisen er lagt så høyt. 1.050.000 Euro er den såkalte Asking Price. Eller sånn cirka litt over det doble av nybilprisen. Altfor optimistisk? Idiotisk? Eller helt riktig? Tesla Roadster S var den første elektriske sportsbilen, og den er allerede samleobjekt, så det er all grunn til å tro at også SLS AMG Electric Drive vil bli et ettertraktet samleobjekt i framtiden.