Har du lyst på en E-klasse pickup?
Har du lyst på en E-klasse pickup?
Har du lyst på en E-klasse pickup?

Har du lyst på en E-klasse pickup?

Dette er den eneste i Norge av sitt slag.

Mercedes-Benz pickup er ikke noe som er helt nytt. Mercedes-Benz X-klasse har vært på markedet en stund og gitt muligheten for å kjøre pickup med stjerne i fronten. Det er dog ikke første gang Mercedes har lekt med ideen om pickup. Den første var Mercedes 170V, en bil bygd fra 1935 til 1955.

Noe som er mer uvanlig er E-klasser som er ombygd til pickup. Faktisk er det så sjeldent at dette er det eneste eksemplaret i hele Norge. Bilen ble hentet inn fra Sæby i Danmark av Rolf Grødum.
- Jeg hadde tidligere eid en W124 (E-klasse produsert mellom 1984 og 1997) pickup som også var bygd i Danmark av firmaet Sæby Karosseriværksted, og da jeg kom over denne W210(E-klasse produsert mellom 1996 og 2003) pickupen bare måtte jeg ha den, forklarer eier Rolf Grødum som er daglig leder i Bil Sør AS.

Denne Mercedesen som nå er til salgs startet livet som en helt vanlig Mercedes E-klasse 300DT, som vil si at den har en tre liters dieselmotor med turbo. Denne motoren er godt kjent i bilmiljøet som en trimmevennlig motor som tåler mye juling. Den heter OM606 og produserer i original tilstand 177 hestekrefter og 330 Nm med moment. Bilen leveres i fargen Brilliant Silver Metallic og har ekstrautstyr som Parktronic, automatisk dimming av både utvendig og innvendige speil og air condition. Bilen har en femtrinns automat som er elektronisk kontrollert, denne var helt ny i 1997. Før dette var det den gamle firetrinns girkassa som sto i W124 som var montert i W210.
- Jeg har dessverre ikke fått brukt den like mye som jeg håpet på, så jeg velger å selge den nå. Det hadde vært moro om noen som har mer bruk for den kunne tatt over, forteller Rolf Grødum.

Har du lyst på noe litt unikt så kan du by på bilen hvis du følger denne linken