Her er nye Corvette Z06!
Det første bildet av Chevrolets nye Z06
Her er nye Corvette Z06!

Her er nye Corvette Z06!

Chevrolet har publisert det første offisielle bildet av den nye sinnataggen i C8-familien.

Nye Chevrolet Corvette C8 har fått en god mottakelse av både publikum og presse, etter at den ble offisielt vist for første gang 18. juli 2019.

Produksjonen av innstegsmodellen Stingray kom i gang litt forsinket (på grunn av en streik i 2019) 3. februar 2020, men det alle har ventet på er de to verstingsutgavene Z06 og ZR1. For Chevrolets businessmodell går ut på at man først får innstegsmodellen for å mate et sulteforet publikum, før man så øker etterspørselen igjen ved å presentere en mer brutal versjon, som igjen blir fulgt av en enda mer brutal versjon en tid etter det igjen.

Først ut av verstingene er Z06, som på C7 hadde 650 hk da den kom til modellåret 2015, kontra 455 hk på innstegsmodellen. Altså en effektøkning på rundt 200 hestekrefter.

 

Det kan være greit å ha på minnet da Chevrolet nå kun har presentert ett eneste ferdig bilde av nye Z06 og ingen teknisk informasjon, før den offisielle debuten 26.oktober. Vanlig C8 Stingray har 490 hk fra sin LT2 6,2-liters V8, men det er ventet at nye Z06 får en illsint 5,5-liters V8 med rødmerke på 9000 omdreininger. Ut fra matematikken sist gang, bør den da logisk sett bli på rundt 700 hk.

Selve designet på Z06 byr på lite forandringer, men frontenden byr på en redesignet grill og mer markerte luftinntak, og luftinntakene på hjulbuene bak har også blitt redesignet med en annerledes kontrast-trim. I tillegg ser man at bakspoileren er litt annerledes. Ikke de helt store endringene altså, men et ørlite hakk tøffere enn innstegsmodellen, akkurat som det skal være. Vi gleder oss til å se mer av Z06 om noen få uker.