Historiens mest kjente custom-shop er til salgs
Historiens mest kjente custom-shop er til salgs
Historiens mest kjente custom-shop er til salgs

Historiens mest kjente custom-shop er til salgs

Inne i denne butikken har noen av de mest ikoniske custombiler verden har sett blitt laget.

George Barris ble på 60-tallet kjent som «The king of Kustomizers» (han skrev konsekvent custom med K), grunnet en kombinasjon av spinnville custombiler ment for show og utstillinger, samt ikoniske biler laget for TV-serier (som The Batmobile). Dette skapte oppmerksomhet og omtale i media, som så førte til hans mest lukrative inntekt: Nemlig customisering/tuning av privateide kjøretøy, som regel tilhørende kjendiser av ulikt slag, som igjen førte til mer mediaoppmerksomhet osv.

Det var i det hele tatt gode tider for Barris og hans butikk på North Hollywood Riverside Drive (som han åpnet i 1961), men utover 2000-tallet ble det mindre oppdrag, før Barris gikk bort i 2015. Hans datter Joji Barris-Paster holdt butikken gående ved hjelp av øvrig familie, men custombiler har ikke blitt laget der siden George døde, så nå er butikken til salgs.

Den har en listepris på 3,9 millioner dollar, og med premium beliggenhet vil den nok selge raskt. Dessverre er det all grunn til å tro at butikken blir jevnet med jorden for å lage plass til noe helt annet, men før den tid må også stedet ryddes. For innvendig finner man en autofil skattkiste som må tas vare på for ettertiden. Vi snakker tusenvis av dokumenter, tegninger, fotos, modellbiler, verktøy, og til og med flere biler. Datteren sier at alt dette skal bli tatt vare på, og flyttet til et sted som kan danne basis for et nytt museum tilegnet George Barris.