Honda kommer med ny versjon av sin ikoniske sportsbil
Morderne og tydelig
Honda kommer med ny versjon av sin ikoniske sportsbil

Honda kommer med ny versjon av sin ikoniske sportsbil

Konseptet ble lansert under Japan Mobility Show i Tokyo.

Honda hadde en overraskelse i ermet under Japan Mobility Show i Tokyo i år. Det gikk rykter om en bil som skulle erstatte deres legendariske NSX, men de avslørte et Prelude-konsept istedenfor. Honda Prelude ble først lansert i 1978 og kom i totalt fem generasjoner frem til 2001. De hadde mye kul teknologi som firehjulsstyring og VTEC. Det er altså dette navnet de nå vekker til live.

Det er tydelig at Honda har planer om å lansere bilen i Japan, men det er ingen ting som peker på at den skal komme til Europa eller Amerika enda. En talsmann for Honda i USA har uttalt følgende til Carscoops.com
- Jeg kan bekrefte at den er en hybrid. Kunngjøringen vi kom med i april 2022 var at Honda ville begynne å utforske etableringen av to sporty elektrifiserte modeller. Vårt hybrid-elektriske system er en elektrifisert drivlinje, så planen har ikke endret seg. Prelude-konseptet vurderes for det japanske markedet, men vi kommer ikke til å spekulere i våre fremtidige produktplaner i Nord-Amerika.

Uttalelsen gir ikke noen direkte pekepinn på noe mer enn at det er en videre plan for Prelude-navnet og at den skal være drevet av en hybridmotor.

Designet på konseptet er veldig moderne og veldig japansk. En stor led-list i front, samt futuristiske linjer på hovedlyktene er typiske designgrep som brukes på den siden av kloden om dagen. Det minner dog mer om en Toyota enn en Honda Prelude, da de gamle Preludene. Fra siden er den kanskje noe mer lik sine forgjengere, med slanke speil og en stilig taklinje. Det er uansett en hyggelig nyhet at enda en bilfabrikant melder seg på med en mer sportslig kjøretøyflåte.