Hvem vil ha en elektrisk Cobra?
Hvem vil ha en elektrisk Cobra?
Hvem vil ha en elektrisk Cobra?

Hvem vil ha en elektrisk Cobra?

Britiske AC går nå i gang med produksjon av ikonet i elektrisk utgave.

AC Cobra. En av tidenes mest legendariske biler. En kruttønne på fire hjul. Et autofilt ikon. Som nå skal selges i elektrisk versjon. Tøft? Eller trist? Eller noe midt imellom?

Britiske AC var selskapet bak Cobraen, som på 60-tallet ble tilpasset for å ta imot en Ford V8. Selskapet lever fortsatt og bygger replikaversjoner av ulike Cobra-modeller, men nå går de et hakk lenger og vil tilby elektriske versjoner av disse replikaene. Den første etterligner Mk1 Cobraen, og senere vil man kunne kjøpe Mk4 Cobra i elektrisk versjon, samt Le Mans raceversjoner.

Den første bilen er ferdigbygd og AC tester nå kjøretøyet som heter AC Cobra Series 1 Electric. En elmotor sørger for 308 hk, som gjør at 0-100 km/t går unna på 4 sekunder blank, mens toppfarten er 190 km/t. Vekten har AC på imponerende vis klart å få ned i 1050 kg, noe som må sies å være forbløffende til en elektrisk sportsbil å være.

Etter litt forsinkelser grunnet Corona-viruset, er AC nå klare til å starte full produksjon av den elektriske Cobraen, og man opplyser at man har tenkt å bygge 58 biler totalt av Mk1 versjonen. Prisen er oppgitt til 138.000 britiske pund, eller sånn cirka 1,7 millioner norske kroner.0