IROC er tilbake!
IROC er tilbake!
IROC er tilbake!

IROC er tilbake!

Den populære racingserien kan være tilbake med løp allerede i 2024!

Tidligere denne uken kom det sjokkerende nyheter for de som følger med motorsport. Nyheter av den gode sorten. International Race of Champions, eller bedre kjent som IROC, er etter en 17 år lang pause endelig tilbake. IROC ble grunnlagt i 1973 og holdt det gående med spennende løp, spennende sjåfører og utrolige biler frem til 2006. Serien tok da et års pause for å skaffe seg nye sponsorer, men det endte dessverre med at hele serien gikk konkurs.

På mandag ble det offentliggjort at Ray Evernham og Rob Kauffman har kjørt rettighetene til merkevaren IROC og har store planer om å gjenopplive serien med et smell. I første omgang har de uttalt at det er planer om et løp i 2024 med historiske IROC-biler.

IROC serien besto av sjåfører som ble invitert fra ulike motorsportskategorier som NASCAR, Indy Car og til og med Formel 1 i de tidlige årene. Kriteriene var at du måtte ha vært vinner av din serie, eller ha vunnet store enkeltløp som for eksempel Indy 500 og Daytona 500. Bilene de brukte var alle identiske stock-cars og majoriteten av løp foregikk på ovalbaner. Det var derfor mange som kjørte NASCAR socm hevdet seg godt. Hovedkritikken mot serien var derfor rettet mot at det var fordelaktig for de som kjørte NASCAR.

Dette er på mange måter en ganske spennende kunngjøring for racingfans, da serien var ganske populær. Det er heller ingen tvil om at vi entusiaster setter pris på historisk racing heller, så dette kan bli en god gammeldags innertier. Kanskje får vi se Richard Pettys Porsche 911 fra 1974? Eller Mario Andrettis IROC Camaro fra 1985? Den siste vinnerbilen var Tony Stewart i en Pontiac Trans Am i 2006.