Jeep overrasket alle med en helt ny SUV
Det er lite å utsette på designet, som virker som noe av det spenstigste på markedet.
Jeep overrasket alle med en helt ny SUV

Jeep overrasket alle med en helt ny SUV

Under framleggingen av sin nye strategiske plan fram mot 2030, dro plutselig Jeep en helt ny SUV opp av ermet.

Amsterdam, Nederland: En nydelig by, og stedet hvor Stellantis la ut sin framtidige forretningsplan som har fått navnet Dare Forward 2030.

Det er en plan som handler om et titalls nye helelektriske modeller innen 2030, med ord som mobilitet, elektrifisering, bærekraftig, redusert CO2-avtrykk osv. Men det var også tid for en stor overraskelse.

Stellantis har tidligere annonsert at Jeep Wrangler EV som kommer i 2024 skulle bli deres første helelektriske Jeep, men de planene er nå endret. For allerede i 2023 kommer en helelektrisk Jeep, og Stellantis viste to bilder av den nye bilen.

 

Den ser særdeles linjelekker ut, og virker å være på størrelse med en Jeep Compass. Designet er typisk Jeep med et litt røft uttrykk og markerte hjulbuer, og detaljer som taket i kontrasterende farge, delte frontlykter og X-motivet i baklyktene (som Renegade) er visuelt krydder.

Bilen har enn så lenge ikke noe navn, og ingen tekniske data ble gitt, ei heller om det er en helt ny modell, eller en EV-versjon av en allerede eksisterende modell.

Her får vi nok vite mer før bilen blir lansert tidlig neste år, som et ledd i strategien om å gjøre Jeep til et nullutslippsmerke under slagordet «Zero Emission Freedom».

- Vi gleder oss til å få en helelektrisk Jeep inn i porteføljen vår, den vil passe det norske markedet perfekt. Vi har allerede startet elektrifiseringen av bilene våre med ladbare hybrider av Compass 4Xe og Wrangler 4Xe. De er allerede på plass hos forhandlerne våre, sier merkesjef for Jeep hos Bertel O. Steen, Shant Håndstad.