Kan det friste med en hjemmelaget Lamborghini?
En veldig Reventon inspirert front.
Kan det friste med en hjemmelaget Lamborghini?

Kan det friste med en hjemmelaget Lamborghini?

Bilen står til salgs for 217.000 kroner, og er basert på en Honda Civic.

I USA kan man kjøpe mange helt nye biler for 25.000 dollar – altså 217.000 kroner med dagens kurs på 8,7. Fine fornuftskjøp som Honda Civic eller Mazda MX-30, eller så kan man jo selvsagt velge å bruke 25.000 dollar på noe mindre fornuftig. Som en Lamborghini Reventon replika bygget på en forhjulsdrevet 2009 Honda Civic med automat.

Bilen står til salgs hos forhandleren Autoway of Atlanta i Gainesville, Georgia, og har 212.000 km på telleren. Motoren er Hondas solide 1,8-liter VTEC, og for å stå i stil med det ytre har personen som bygget bilen fått setene trukket om med Lamborghini-logoen i stor størrelse godt synlig.

Godt synlig er også påskriften Lamborghini i hvite bokstaver på nedre kant av Lambo-dørene, og Lamborghini-logoen er å finne både foran og bak. Her skal ingen være i tvil om at man har prøvd å gjenskape en Lamborghini.

Alle de originale karosseripanelene er blitt skiftet ut til fordel for paneler som skal ligne på en Lamborghini Reventon, med samme form på lufinntakene foran (selv om de ikke ser ut til å være funksjonelle på replikaen). Frontlyktene ser ut til å være hentet fra en Toyota Celica, og ellers er det en myriade av spisse og kantede paneler og detaljer i Lamborghinis ånd, mens man innvendig har strødd på litt blått enkelte steder for å gi et litt mer påkostet uttrykk.

Steinar Tyholt har bygd en noe mer vellykket Lamborghini

En horribel replika av en nydelig superbil? Eller et gøyalt forsøk på å skape en Lamborghini-kopi for småpenger? Er det greit å bygge om en Honda Civic? Er det greit at den prøver å etterligne en Lamborghini? Her er det mange spørsmål å stille…