Kjøper du denne blir du konge på alle Amcar-treff!
Kjøper du denne blir du konge på alle Amcar-treff!
Kjøper du denne blir du konge på alle Amcar-treff!

Kjøper du denne blir du konge på alle Amcar-treff!

Å eie en filmbil er stort, men her snakker vi en «once in a lifetime» mulighet: Hele 13 biler fra en og samme film, som alle må klassifiseres som ren og skjær kunst innen kjøretøy, er nå til salgs. Og prisen trenger ikke bli avskrekkende for mange av dem.

«Mad Max: Fury Road» ble overøst med priser da den kom i 2015, og har også vunnet tittelen som dette århundrets beste film i mange kåringer. De som har sett den vil neppe noensinne glemme alle de vanvittige kjøretøyene, som er bilbygging og bilkunst på sitt aller beste. Etter at filmingen i Namibia var ferdig, endte de fleste kjøretøyene opp i Australia hvor regissør George Miller kommer fra, og auksjonshuset Lloyds har nå en gedigen auksjon med hele 13 kjøretøy fra filmen på sin hjemmeside.

Den som byr høyest får bilen enkelt og greit, men det litt spesielle her er at det er en tender-style auksjon, som går ut på at budet man legger inn er hemmelig. Det betyr at ingen vet hvordan man ligger an, før auksjonen slutter 26.september. Du har altså god tid på deg, og hvem vet, kanskje den bilen du legger inn bud på ikke er den de fleste andre søker. Her kan man gjøre et aldri så lite kupp!

Mest spinnvill av auksjonsbilene er kanskje Gigahorse, som i filmen ble kjørt av hovedskurken Immortan Joe. Bilen er i praksis to 1959 Cadillac montert oppå hverandre, med enorme doble bakhjul og twin V8-power. Dette er kreativ bilbygging på sitt aller beste! Den som ankommer Hot August Nights med denne neste år, har vunnet. Enkelt og greit.

Mest plass i filmen fikk The War Rig, et enormt 18-hjulet monster som er en blanding av semi-trailer og Hot Rod, som blir rattet av Furiosa (som i 2024 får sin egen film).

Videre har vi The Doof Wagon, som simpelthen må ses for å fatte galskapen. Ett ombygd 8x8 Man militærkjøretøy opprinnelig laget for å skyte ut raketter, men her omgjort til en slags plattform for en gitarist foran en enorm vegg av høytalere. Kjøper du denne er du sikret evig status i bilstereo-konkurranse miljøet.

Så har vi selvsagt Mad Max sin Ford Falcon XB Interceptor, som blir ombygd av gærningene til Immortan Joe inni fjellet hvor de holder til, og kommer ut med et helt annet uttrykk enn før, høyere, sølvfarget og med to kompressorer.

Ellers finner vi The Nux Car, en 5-window Deuce Coupe med lystgass, hvor Mad Max er fastspent foran panseret i en periode av filmen. Vi har Elvis sin Convoy Car, en 3-window coupe med to GMC seksere under det lange panseret, samt Jag Flamer som også var del av konvoien. For ikke å snakke om Pole Car, en 1956 Pontiac Custom Safari 2-door wagon med en gigantisk stolpe sveiset fast til en motorblokk som motvekt for Cirque du Soleil type gymnastikk.

Sabre Tooth på sin side er en Ford F-250 med en stor klo bak, mens Fire Car er en old-school Dodge Hot Rod. Caltrop: El Dorado er en ombygd Cadillac, Buggy er en Chevrolet Ratrod og Buick stiller som livvakt for Gigahorse. Kort sagt: Noe for enhver post-apokalyptisk smak!

 

Er du interessert i få vite mer: www.lloydsonline.com.au