Kommer aldri til å gi opp V8-motor
Kommer aldri til å gi opp V8-motor
Kommer aldri til å gi opp V8-motor

Kommer aldri til å gi opp V8-motor

«Hvis vi blir de eneste på planeten som lager en rimelig sportsbil med V8 for folket, så får det bare være.»

Ford har nylig lansert syvende generasjon av sin Mustang. Bilen som siden 1965 har vært ment å være en morsom, rimelig og heftig sportsbil med V8-motor. I en verden hvor det stadig kanselleres morsomme biler med forbrenningsmotor kommer det nå betryggende ord fra lederen av Ford, Jim Farley.
- Vi har EcoBoost, vi har Dark Horse og vi kommer til å fortsette å investere i forbrenningsmotoren, og hvis vi til slutt er de eneste på planeten som lager en rimelig sportsbil med V8-motor, så får det bare være, forteller han.

Dette er til stor forskjell til Stellantis og GM som beveger seg lenger og lenger vekk fra forbrenningsmotoren. Farley poengteter at Mustangen har vært bygd rundt de samme prinsippene i alle sine 60 år på veien.
- Mustangens 60-årsjubileum nærmer seg. Mange av våre konkurrenter har i den tiden forsvunnet. De har kommet og gått. Vi har aldri gjort det. Vi har alltid vært der med Mustangen.

Ford har også lansert noen langt mer heftige utgaver av sjuende generasjon Mustang enn modellen folk flest kommer til å velge. De har lansert Dark Horse, en utgave med 500 hestekrefter fra 5-liters Coyote V8-motoren. GTD-utgaven er enda heftigere. Det er i bunn og grunn en GT3-bil bygd for å være lovlig på gata. Den dytter ut 800 hestekrefter fra en 5,2 liters V8 har en åttetrinns transaksel og masser av karbondeler.

Det er kanskje bare et lite lys i en svært mørk tid for oss som elsker forbrenningsmotoren, men kanskje vill det inspirere andre bilfabrikanter til å ikke gi opp alle sine modeller, slik de nå gjør. Det er vel ikke store skaden i noen gromme sportsbiler, dersom alle andre kjører rundt i elektriske biler