Maseratis nye modell skal utfordre Porsche
Både lys og grill skiller seg ut fra Levante.
Maseratis nye modell skal utfordre Porsche

Maseratis nye modell skal utfordre Porsche

Den nye SUVen lagde verdens største Maserati-logo.

Maseratis nye SUV som skal hete Grecale, og som blir merkets andre SUV etter Levante, har fått lanseringsdatoen utsatt fra november 2021 til våren 2022.

Akkurat nå er Grecale inne i et intensivt testprogram, med over 250 testbiler spredt rundt i Italia, Finland, De Forente Arabiske Emirater, Kina, Japan og USA. Imidlertid fant konsernet ut at man kunne gjøre en litt kul PR-greie, og man hentet derfor inn 80 av disse pre-produksjonsbilene, for å forevige verdens største Maserati-logo.

De 80 bilene dannet til slutt en 100 meter lang trefork, og PR-stuntet medførte noen stilige bilder som man ser, med testbanen i Modena like ved. Man kjørte også inn til Milano, for noen flotte bilder foran den mektige katedralen der.

Dette forteller oss kanskje ikke så mye om Grecale, men noe vet vi. Bilen er en litt mindre og mer sportslig anlagt SUV enn Levante, og sikter seg inn mot Porsche Macan som hovedkonkurrent. Lykter og grill er annerledes enn Levante, og bilen skal ifølge ryktene bygges på en evolusjon av Giorgio-plattformen som er basis for Alfa Romeo Stelvio og Giulia.

Hvis det medfører riktighet, vil bilen komme med bakhjulstrekk som standard, med firehjulstrekk som ekstrautstyr. Maserati vil satse på elektrisk framdrift i årene som kommer, men selv om GranTurismo skal få eldrift, vil Grecale mest sannsynlig få fire og seks-sylindrete motorer som motorvalg. En egen high-performance topputgave av Grecale er noe Maserati har sagt ligger i kortene, så her er det bare å vente i spenning.