Mercedes ordner med tidenes tur – kjør 300 SL i Mille Miglia
Mercedes ordner med tidenes tur – kjør 300 SL i Mille Miglia
Mercedes ordner med tidenes tur – kjør 300 SL i Mille Miglia

Mercedes ordner med tidenes tur – kjør 300 SL i Mille Miglia

Det blir ikke billig, men har du pengene så stiller Mercedes-Benz Classic med tidenes opplevelse.

La oss se på prisen først. Du må ut med 160 000 dollar for denne opplevelsen. Det kan den dog være verdt. For hvor kult hadde det ikke vært å kjøre neste års Mille Miglia med en klassisk Mercedes 300 SL? Pakken inkluderer en profesjonell kartleser, teknisk support og en helg med testkjøring i Stuttgart.

Den episke classic-avdelingen hos Mercedes har satt opp en pakke så du kan låne en av tidenes aller vakreste sportsbiler for å delta på det fem dager lange rallyet i Italia. Mille Miglia kjøres tusen miles fra Brescia til Roma og tilbake igjen, og rallyet dateres tilbake til 1927. Det beryktede løpet ble kjørt 24 ganger frem til 1957, da en alvorlig ulykke satte en stopp for løpet for all fremtid. I nyere tid ble løpet gjenopplivet som et gentlemanns-løp, og skal du delta i dag krever det en tykk lommebok, samt at arrangøren godtar din søknad (alle biler må være av samme type som biler som deltok i det opprinnelige Mille Miglia fra 1924-1957).

2024-utgaven av Mille Miglia finner sted 11. – 14. juni. Sammen med bilen følger en profesjonell kartleser som hjelper deg å navigere gjennom støvellandet, akkurat slik som i de tidligste utgavene av løpet. Tre av disse pakkene vil være tilgjengelige, og skulle det bli flere påmeldte enn biler så vil det trekkes om hvem som får kjøpe opplevelsen. Det hjelper dog ikke bare med penger. Mercedes-Benz Classic krever at du er mellom 25-80 år, har gyldig internasjonalt førerkort, og har hatt det i minst fire år, og har et sertifikat på at du har god helse. Kanskje den tøffeste utfordringen vil være å bestå Mercedes-Benz Classic sin trafikksikkerhetstest, som også må bestås for å kunne bli med på turen.

Høres dette interessant ut? Ja, selvfølgelig gjør det det. Spørsmål er vel heller om man har penger til det. Har du det, så vil registreringen være åpen fra 18. januar. God tur!