Mustang – Camaro – Challenger, hvilket muskel-ikon selger best?
Hvilken liker du best?
Mustang – Camaro – Challenger, hvilket muskel-ikon selger best?

Mustang – Camaro – Challenger, hvilket muskel-ikon selger best?

Da er tallene for 2020 klare, og de er alt annet enn hyggelig lesning for ett av merkene.

Debatten går nok ikke over med det første, for hvilken av dem er egentlig best:

Ford Mustang eller Chevrolet Camaro?

Eller er svaret ingen av dem, fordi den beste er Dodge Challenger?

Objektive svar er vanskelig å komme fram til da bil som alltid handler mest om følelser, men det er i hvert fall mulig å komme fram til en sikker konklusjon, nemlig hvilken bil som selger best av de tre.

Salget i 2020 på det amerikanske markedet gir oss da også en klar vinner. For sjette år på rad er det Ford Mustang som selger mest av de tre, med 61.090 solgte enheter. En god nummer to er Dodge Challenger med 52.995 solgte biler. På suveren jumboplass finner vi Chevrolet Camaro med 29.775 solgte biler, det nest dårligste salgsresultatet noensinne for bilen (det aller verste var 2001 med 29.009 biler, så det var så vidt 2020 ikke ble tidenes verste år for Camaroen). Camaroens lave salgstall gir grunn til bekymring for Chevrolet, særlig med tanke på at bilen solgte hele 86.297 eksemplarer i 2014 da femte generasjon Camaro hadde sitt siste hele salgsår på markedet (sjette generasjon Camaro ble introdusert i mai 2015).

Hva gjelder prosentmessig nedgang er ikke tallet så ille, da Camaroen falt med 13 prosent fra 2019 til 2020 (det samme som Challenger), mens Mustangen falt med 15 prosent. Imidlertid er salgsvolumet til Mustang såpass mye større at dette ikke gir den samme grunnen til bekymring. At salgsvolumet til alle tre bilene gikk ned i 2020 skyldes naturlig nok Corona-viruset, og vil ventelig gå opp igjen når ting forhåpentligvis normaliserer seg.