Mustang for de som ønsker å skille seg ut
Det går fint an å spøle med den
Mustang for de som ønsker å skille seg ut

Mustang for de som ønsker å skille seg ut

Den startet livet som en 2011-modell Ford Mustang GT, men endte opp som noe helt annet etter at Zimmer Motorcars Corporation hadde konvertert den.  

Zimmer Motorcars ble startet av Paul Zimmer i 1978 og bygde biler frem til de gikk konkurs i 1988. Da hadde de flere modeller under beltet, blant annet Zimmer Golden Spirit som er bygd på en Ford Mustang, samt Zimmer Quicksilver som er bygd på Pontiac Fiero. På sitt største hadde Zimmer Motorcars 175 ansatte og omsatte for 25 millioner dollar, som medregnet inflasjon kan sammenlignes med 955 millioner norske kroner i dag. I 1988 var eventyret over for Paul Zimmer og han solgte hele greia til Art Zimmer i 1997. Art Zimmer har, selv om de deler etternavn, ikke noe med Paul Zimmers slekt. Art Zimmer startet så Zimmer Motor Car Club i 2001 som har over 500 medlemmer, og begynte på ny produksjonen av biler. Zimmer Motor Car Company bygger i dag mellom 10 til 20 biler, i tillegg til rundt det samme antallet med spesialbygde Silverado pickuper.

Zimmer Golden Spirit
En slik konvertert Ford Mustang var tidligere til salgs på Bring A Trailer. Bilen er en 2011-modell Ford Mustang GT med skinnende ren Carfax. Selv om den nå har 30-talls design på sideskjermene, har Zimmer beholdt den originale 5 liters V8 Coyote-motoren som bilen opprinnelig kom med, det samme gjelder automaten som har hele seks gir å velge mellom. Effekten forlater så girkassa og drar bakover i bakakslingen som har en LSD. Det som først fanger øyet er nok den nye fronten, sideskjermene og bakenden, som er totalt omgjort. Bilen har blitt gjort lenger fra frontruta og fram, bagasjeluka er gjort om slik at det ser ut som den har et reservehjul hengende bak der, samt at den har falske eksosrør som kommer ut av motorrommet. To reservehjul henger også på siden av bilen, overraskende nok i et helt annet design enn de 18 toms store hjulene som står på bilen. På innsiden av de 18 toms store felgene er det fremdeles det originale Mustang understellet og bremsesystemet beholdt.

Innvendig er bilen trukket i rødt skinn og det er ingen tvil om at dette er en Zimmer. Det er nemlig logoer fordelt i hele interiøret. Rattet, midtkonsollen, dørtrekkene, setene og innstegslistene har alle prangende Zimmer Golden Spirit-logo godt synlig. At det er bygd på en Ford Mustang vises godt også her, da interiøret ellers er slik det kom fra fabrikken med automatisk klima, elektriske vinduer og Shaker Audio System med CD-spiller.

Zimmers nettside er ikke lenger aktiv og det er derfor ikke så enkelt å finne ut hva denne kostet ny, men en artikkel hos Autotrader fra 2016 lister opp prisene som Zimmer opererte med den gangen. Da ville en Zimmer Golden Spirit(slik som denne) koste 238.700 amerikanske dollar. En ganske hårreisende sum for en ombygd Ford Mustang. På auksjonen hos Bring A Trailer endte kjøpesummen på 29.596 amerikanske dollar, rundt 12% av den opprinnelige kjøpesummen på bilen.