Nå kan du bestille deg en lydløs GT40
Nå kan du bestille deg en lydløs GT40
Nå kan du bestille deg en lydløs GT40

Nå kan du bestille deg en lydløs GT40

Ikke før har verden fått en elektrisk Cobra, så kommer også en elektrisk GT40.

Nylig meldte vi om en elektrisk versjon av et av 60-tallets største bilikoner: AC Cobra. Men skulle du også ha lyst på en elversjon av Ford GT40, en annen av det tiårets største bilikoner, så har du muligheten nå.

Det britiske selskapet Everrati vil snart tilby en elektrisk GT40. Det handler selvsagt ikke om en ombygging av en av de originale bilene, men en replika fra amerikanske Superformance, som blant annet leverte biler til filmen «Ford v Ferrari».

Everrati satser tungt på ombygging av klassikere til eldrift, og har fra før bygd om en Porsche 911 (generasjon 964), en Mercedes-Benz SL (andre generasjon) og en Land Rover Series IIA.

Spesifikasjoner for GT40en er ikke oppgitt enda, men for sammenligningens skyld hadde den ombygde Porschen fra Everrati 500 hk i elektrisk versjon. Firmaet opplyser at de har inngått et samarbeid med Superformance, og at de derfor også vil kunne levere helelektriske versjoner av Superformance sin Shelby Cobra, Shelby Cobra Daytona Coupe og Corvette Grand Sport på sikt.