Nå kan du bli eier av Paul Walkers Cobra!
Nå kan du bli eier av Paul Walkers Cobra!
Nå kan du bli eier av Paul Walkers Cobra!

Nå kan du bli eier av Paul Walkers Cobra!

Denne vil det nok bli en heftig budrunde om, særlig siden det er den ene av to såkalte «Ferrari’s ass is mine».

Shelby Cobra er en av tidenes mest legendariske sportsbiler, og kanskje særlig i sin mest ekstreme utførelse med 427-motoren og et svulmende muskuløst karosseri. En annen legende er Paul Walker, i hvert fall blant bilfilm-menigheten, og den er jo riktig så stor. Walker ble superstjerne etter den enorme suksessen med Fast&Furious-filmene, men omkom i et kræsj i 2013 sammen med en kamerat da de var ute og kjørte med en Porsche Carrera GT. Krasjet medførte flere søksmål mot Porsche, men det er en lang historie vi kan ta en annen gang.

Walker var en seriøs bilentusiast, og hadde en stor samling entusiastbiler. De fleste ble solgt på en stor auksjon for noen år siden, men denne 1965 Shelby Cobra 427 var ikke med på den auksjonen. Nå er det imidlertid tid for salg, og bilen skal auksjoneres av Mecum, på deres auksjon i Arizona 18 til 20. mars i år.

Bilen ble bygget på nittitallet som en av Shelbys såkalte «Continuation cars», som hadde chassisnummer i sekvens med 60-tallets biler, og som regnes som autentiske Cobraer av Shelby. Bilen er nummer CSX1010, og en av to FAM-versjoner fra CSX1000-serien, hvor FAM står for «Ferrari’s ass is mine». CSX1000 serien var det ypperste av Cobraer, og ble satt sammen for hånd i Shelbys lokaler med karosseri av aluminium. Kun 14 biler ble laget i CSX-1000 serien, og kun to av disse igjen var såkalte FAM-versjoner. Walkers bil har FAM-merker flere steder, og bilen er lakkert i italiensk racingrød: Rosso Corsa.

Med 550 hk fra V8-motoren under panseret, matet til en 5-trinns Tremec manuell kasse, kan man få en av de mest brutale biler noensinne laget. Elektroniske hjelpemidler for å holde kreftene under kontroll kan du se langt etter. Har du derimot full kontroll over økonomien din, kan du kontakte Mecum og delta i kampen for å bli den lykkelige eier av Paul Walkers superbrutale Cobra.