Nå kan du kjøpe en av nittitallets mest berømte filmbiler
Nå kan du kjøpe en av nittitallets mest berømte filmbiler
Nå kan du kjøpe en av nittitallets mest berømte filmbiler

Nå kan du kjøpe en av nittitallets mest berømte filmbiler

Den banket både Shelby Cobraer og skumle slemminger på filmlerretet.

Husker du 1995? I så fall, fikk du sikkert med deg actionfilmen «Bad Boys», som ble regissert av Michael Bay, og som gjorde Will Smith til en stor stjerne.

Men det var også en firehjult stjerne i filmen i form av en dødslekker Porsche 911 Turbo 3.6 (generasjon 964), som i sluttscenen bruker sine krefter for å sette en Shelby Cobra på plass i en forrykende duell.

Bilen som ble brukt i filmen tilhørte regissør Michael Bay, og ble senere solgt til filmprodusent Pat Sandstone. Deretter ble den solgt til dagens eier som har kjøpt den to ganger, først i 2005, og så igjen i 2014 etter at bilen hadde vært noen år i The Drendel Collection sitt eie.

Bilen har vunnet mange priser opp gjennom årene, inkludert førstepriser på 2016 Jay Peak Concours d'Elegance, 2015 French Lick Porsche Parade Restoration og 2014 Pinehurst Concours d'Elegance. Under premierevisningen av den siste filmen i serien “Bad Boys for life” i 2020, fikk Porschen æren av å opptre på det røde teppet foran kinoen.

Bilens tripteller viser 34.396 miles (55.000 km), og som pokalene fra Concours-utstillingene illustrerer er bilen i utsøkt tilstand. Den er en av 350 eksemplarer som ble laget for det amerikanske markedet i modellåret 1994, og byr på en stilig sort/sort eksteriør/interiør kombo. Dette kombinert med bilens ikoniske filmrolle i 1995, gjør at man forventer en ivrig budrunde når Porschen går under hammeren hos Mecum's Kissimmee auksjon i Florida i januar. Løp og kjøp!