Nå kan du kjøpe en av planetens mest ettertraktede biler.
Nå kan du kjøpe en av planetens mest ettertraktede biler.
Nå kan du kjøpe en av planetens mest ettertraktede biler.

Nå kan du kjøpe en av planetens mest ettertraktede biler.

Carroll Shelby stod bak den legendariske Daytona Coupe. Kun 6 ble laget. Dette var Shelbys egen. Men den er ikke en av de 6. Forvirret?

Shelby Daytona Cobra Coupe. En bil som ble laget fordi den åpne og knallbrutale Shelby Cobra var som et fjøs hva gjaldt aerodynamikk, og dermed helt uegnet for løp med raske langstrekker. Det problemet fikset Daytona Coupe, med nydelige linjer av Peter Brock. I 1964 og 1965 herjet bilen på racerbanene verden over. Kun 6 biler ble bygget, men de vant sin klasse i alt fra Le Mans, 12-timers på Sebring, 24-timers på Daytona og Nürburgring 1000 km.

De 6 bilene er noe av det mest ettertraktede som fins i dag, og i 2009 satte en av dem rekord som den dyreste amerikanske bil noensinne solgt på auksjon, med en salgssum på 7,25 millioner dollar. Den rekorden er siden slått, men når nå en Daytona Coupe dukker opp til salgs igjen, spisser en hel samlerverden ørene. Særlig siden denne bilen med chassisnummer CSX 2469 var Carroll Shelbys egen bil, og vi vet alle at når Shelby selv har eid en av sine biler går verdien enda et hakk opp.

Men det er ett lite problem med bilen. Den er nemlig ikke en av 6 opprinnelige bilene. I stedet handler det om en bil som opprinnelig var en vanlig åpen Cobra, som så ble bygd om under ledelse av Shelby selv. Således er arbeidet strålende utført, og bilen har også FIA papirer som gir eieren grønt lys til å stille opp i historisk racing med den, noe som nok vil være særdeles viktig for mange potensielle kjøpere.

Bilen har også en Oregon Title registrert på Carroll Shelby Enterprises, så da slipper du å tenke på problemene som en bil uten Title kan gi deg når du tar den hjem til Norge. Bilen er til salgs hos World Wide Auctioneers, og du finner flere bilder og mer info hvis du går inn på hjemmesiden deres. Eventuell salgssum må du nok spørre etter selv…