Nå kan du sikre deg en Vector!
Nå kan du sikre deg en Vector!
Nå kan du sikre deg en Vector!

Nå kan du sikre deg en Vector!

En av 14 bygget. No reserve. Her har du ditt livs sjanse!

De som vokste opp på 80-tallet, husker den vanvittige Vector W2 som gjorde runden i alt av bilblad det tiåret. Ytelsene skulle visstnok parkere alle italienske superbiler, men det varte og rakk før produksjonen kom i gang, og da produksjonsmodellen W8 endelig kom i 1989, viste det seg at bilen ikke var så bra som hypen hadde lagt opp til.

Selskapets grunnlegger Jerry Wiegert rotet seg bort i Megatech, som kastet Wiegert ut av sitt eget selskap. For virkelig å vri kniven rundt i såret på den dypt patriotiske Wiegert, kom de nye eierne opp med en modell basert på Vector AWX-3 (den planlagte erstatteren til W8), men med drivverket og alt mekanisk hentet fra en Lamborghini Diablo: Vector M12.

Med 492 hester fra Lamborghini V12-motoren klarte en M12 0-60 mph på 4,5 sekunder, og det var en særdeles rask tid på nittitallet. I alt ble det bygget 14 Vector M12 fra 1995-1999, og det er sjelden at de dukker opp til salgs. Men på Scottsdale-auksjonen som Barrett&Jackson avholder fra 20 til 27.mars, finner du en sort M12 som opprinnelig ble bygget for sultanen av Brunei.

Siden sultanen har over 7000 biler i sin ufattelige samling, er det ikke så rart at kjørelengden viser lave 2160 miles. Bilen fikk storservice i november 2019, da motoren ble tatt ut og clutchen erstattet med en ny. Mest interessant er kanskje det faktum at bilen auksjoneres som No Reserve. Det betyr at bilen blir din hvis du har det høyeste budet, uansett hvor lavt det budet måtte være. Løp og kjøp!