Nå skal rockelegendens Corvette selges
Med på kjøpet får du en signert Ibanez Iceman gitar.
Nå skal rockelegendens Corvette selges

Nå skal rockelegendens Corvette selges

Med på kjøpet får du en signert gitar og VIN 001.

Det er alltid stas å ha bilen med det aller første serienummeret når det kommer til produksjonsbiler. Nå skal den første Corvette C8 Convertible fra produksjonsåret 2022 selges, og med VIN 001 nummeret på plass er det nok mange Corvette-entusiaster som ønsker å slå kloa i denne røde Convertible-utgaven.

Men det er ikke VIN 001 som vil dra opp prisen mest, for bilen har en langt mer spennende historie enn som så. Corvetten ble nemlig bestilt ny av rockelegenden Paul Stanley, en av grunnleggerne av hardrock-bandet KISS i 1973 hvor han har vært vokalist og rytmegitarist siden. De gjorde seg bemerket med hardrock spilt på et øredøvende volum, og leverte et voldsomt sceneshow supplert med et unikt visuelt uttrykk i form av masker og drakter. Det var en pakke som viste seg å ha lang levetid (neida, jeg har ikke glemt perioden fra 1983-1996 da bandet kjørte uten sminke), for KISS har rekorden for antall gullplater i USA med hele 30 ulike album som har solgt til gull, og kjører fortsatt på for fullt. De er i skrivende stund på en gedigen turne i Sør-Amerika, som del av deres «End of the road world tour».

Bandets frontmann er fortsatt Paul Stanley, og som mange andre rockestjerner er han bilinteressert. Når 2022 Corvette C8 Convertible ble annonsert, la Stanley inn en reservasjon, og siden en del av de høyere herrer i GM kjenner Stanley fra før (han samarbeidet med dem om en Corvette som var utstilt på SEMA i 2014), lot de ham få VIN 001. Fra før har Stanley en 2020 Corvette Coupe, og han føler det blir for liten tid til å bruke dem begge.

“I want to make it available to somebody who might be able to get more out of it, whether it’s to add to a collection or to drive it”, forteller Stanley. Den nye eieren vil få en nydelig bil lakkert i Red Mist Metallic, som står flott til aero-elementene i gloss black, inkludert en vinge bak. Innvendig får man et flott Saddle interiør og pewter-felger, som gir den et litt mer sofistikert preg enn mange andre Corvetter. Under panseret finner man en 6.2-liters LT2 V8 på 490 hk, som er matet til en 8-trinns kasse.

Her får man det meste man ønsker hvis man vil ha noe ekstra. En flott Corvette C8 med helt riktig look, VIN 001 og kjendishistorikk i form av en rockelegende. Bilen selges som No Reserve på auksjonen som holdes av Barrett-Jackson i Las Vegas, som går fra 30.juni til 2.juli. Med på kjøpet får man en signert Ibanez PS120, ofte kalt Iceman i gitarkretser. I 1977 var KISS på turne i Japan, og Ibanez kontaktet da Stanley om en egen signaturmodell. Det resulterte i gitaren PS-10 (hvor PS står for Paul Stanley) og Paul ble ambassadør for gitaren fra 1977 til 1980, og på nytt fra 2016.

Den nye eieren vil nok få mye glede av bilen, og akkurat det med glede er ifølge Stanley selve stikkordet for all entusiasme: “I want somebody to take this car and do whatever makes them happy with it, to enjoy it. That’s really the keyword, I think, for any collector of anything — joy. And for me, my life has always been about the joy I can bring to other people. So here’s a car and a guitar. Go enjoy.”

Kloke ord fra en av rockens største legender. Løp og kjøp!