Ny rekord på Ringen!
Ny rekord på Ringen!
Ny rekord på Ringen!

Ny rekord på Ringen!

Dette er nå verdens raskeste produksjonsbil på Nürburgring

Å ha den beste rundetiden på verdens mest berømte racerbane: Nürburgring, er svære greier for bilfabrikantene. Bilen det dreier seg om er en Porsche 911, men ikke en modell fra den nye 992-generasjonen som har vært i produksjon siden 2019. I stedet dreier det seg om verstingen fra den foregående 991-versjonen, kalt 991.2 etter at en oppdatert versjon av 991 ble vist på Frankfurt-utstillingen i 2015. Da snakker vi selvsagt GT2 RS, som Manthey Racing nå leverer en ekstra godbit til.

Man kaller det Manthey Performance Kit, og det er laget for 991.2 generasjonen av 911 GT2 RS.  Manthey Racing er et tysk racingteam, som blant annet kan slå i bordet med 6-seire i 24-timers løpet på Nürburgring. De tok også en dobbeltseier i GTE-Pro klassen på Le Mans i 2018. Det betyr at når disse gutta leverer et Performance Kit, så kan du være sikker på at det vil hjelpe deg til bedre rundetider.

Se video av Geir Langlos fantastiske 1982 Porsche 911 Carrera SC

Kitet inneholder oppgraderinger for chassis, aerodynamikk, bremser og fjæring. Justerbare støtdempere, felger laget av en magnesium-legering (20 toms foran, 21 toms bak), race-spec kjeramiske bremser, ny spoiler, ny diffusor osv, er med på å lage en hardcore banemaskin som ingenting kan holde følge med.

Selve kitet kan bestilles fra Porsche Tequipment i ulike Porsche-sentre i Europa, og vil komme på andre markeder etter hvert. Og hva ble rundetiden på den 20,8 kilometer lange banen spør du om? 6.43.300. På vanlige Michelin Pilot Sport Cup 2 R dekk, med Porsches testfører Lars Kern bak rattet. Det blir til 6.38.84 på den litt kortere rundevarianten, derav de to tidene du ser på skiltene på bildene.