Ny Skyline? – Nissan viste frem 14 nye fossilbiler og 16 elbiler
Ny Skyline? – Nissan viste frem 14 nye fossilbiler og 16 elbiler
Ny Skyline? – Nissan viste frem 14 nye fossilbiler og 16 elbiler

Ny Skyline? – Nissan viste frem 14 nye fossilbiler og 16 elbiler

Disse baklyktene så da definitivt kjente ut!

I går lanserte Nissan sin lansering av deres business-plan for de kommende to årene kom det frem at den japanske bilfabrikanten skal lansere opp til 30 nye bilmodeller frem til 2026. 14 av de er planlagt med enten bensin eller dieselmotor, mens 16 av de er rene elbiler. Se presentasjonsvideoen her:

Det i seg selv er kanskje ikke det mest spennende for entusiasten. Det som er mer spennende er når man undersøker presentasjonsvideoen nøyere. Der kan man nemlig helt klart skimte fire, runde ikoniske baklykter blant en av konseptene. Kan det være noe annet enn en ny Skyline på vei? Svaret er vel både ja og nei.

Flere medier spekulerer nå om dette kan være Nissan første helelektriske Skyline, og at bilen skal dele plattform med de kommende elbilene fra Infiniti. Om du blir skuffet over at Skyline eventuelt går over til el-drift, så kommer trolig også karosseriformen til å skuffe deg. Dette ser nemlig ikke ut som at det vil være en GT-R-utgave. Karosseriet blender elementer fra fastback, coupe og fem-dørs sedan, og kan fort se ut som en slags crossover mellom disse biltypene. Altså ikke en renspikket sportsbil.

Ser du nøye på silhuetten i videoen og på bildene er det ingen tvil om at bilen sitter lavere enn SUVene rundt den, men den er også definitivt større enn en tradisjonell sedan eller firedørs coupe. Baklyktene er dog ikke til å ta feil av. I front er det dog en del forandringer, med en smal LED-stripe som følger frontfangerens linjer. Det kan også se ut som at det ikke er lagt inn noen form for grill her, som gir oss enda større grunn til å tro at bilen er elektrisk. Vi må selvfølgelig ta høyde for at det vi ser her ikke er det ferdige designet, men mye tyder på at retningen i alle fall er elektrisk.

Nåværende generasjon av Skyline har allerede vært på veien siden 2014, og til tross for noen facelifter er det vel på høy tid med en ny generasjon. Noen rapporter tilsier at en helelektrisk ny generasjon allerede kan debutere senere i år. Så gjenstår det å se om dette er en bil som også kan få GT-R-status, eller om vi nok en gang ser en legendarisk modellbetegnelse ta et steg bort fra statusen som entusiastbil.