Ripsaw: Stjernen fra Fast & Furious 8 skal selges på auksjon
Ripsaw: Stjernen fra Fast & Furious 8 skal selges på auksjon
Ripsaw: Stjernen fra Fast & Furious 8 skal selges på auksjon

Ripsaw: Stjernen fra Fast & Furious 8 skal selges på auksjon

Her er det bare å legge inn bud for å få muligheten til å bli konge av allfarvei.

Bor du landlig, eller kanskje har en hytte som ikke er plassert midt i et hyttefelt, så kan det være at du har muligheter til å kjøre et tøft off-road kjøretøy rundt omkring. Det finnes mange tøffe off-road maskiner i Norge, men nå kan du sikre deg noe virkelig heftig. Nemlig Ripsaw som spilte en stor rolle i kinosuksessen «Fast and Furious 8: The Fate of the Furious» (i tillegg så man en ombygget Ripsaw i «Mad Max: Fury Road»).

«Mini-tanksen» ble bygd av selskapet Howe & Howe i 2009 med en byggekostnad på 750.000 dollar. Den har chassisnummer VIN 000000001 som den originale prototypen, og ble utrustet med en 6,6-liters LBZ Duramax V8 dieselmotor fra 2007 på rundt 700 hk, mens automatkassen kom fra Allison. Med bare rundt 4 tonn å dra på har den en topphastighet på litt over 100 km/t, og ble bygget for å tåle ekstrem juling, noe den da også fikk under innspillingen av Fast and Furious 8.

Brødrene Howe startet sin bedrift i 2000, og etter å ha vist en prototype på en messe i Dallas i 2001, ble det amerikanske forsvaret interessert, noe som endte med at de tok med seg en prototype til Irak i 2001 for evaluering. Ripsaw var på det en tidspunktet et fjernstyrt kjøretøy (med mulighet for ulike våpensystemer) som var tiltenkt oppgaver som rekognosering, konvoibeskyttelse, grensevakt og oppsikt med store folkemengder. Etter hvert kom flere ulike varianter av Ripsaw, noen med to seter og mulighet for direkte kontroll fra førerplass i kjøretøyet, og versjonen EV-2 var tilgjengelig for sivile brukere (prislapp 295.000 dollar).    

Auksjonhuset Mecum selger nå eksemplaret som ble brukt i «Fast & Furious 8» (No Reserve, så høyeste bud får den uansett) som en del av sin store Indy-auksjon neste måned (Lot R259), og kommer rett fra museet som overtok Ripsaw etter at Universal Studios var ferdig med sitt bruk. Den har ingen våpensystemer påmontert, men det må understrekes at doningen overhodet ikke er lovlig på allmenn vei. Men har du muligheten til å kjøre den utenfor allfarvei, er det vanskelig å se for seg noe mer morsomt.