Ser du hva denne Ferrari-replikaen er basert på?
Ser du hva denne Ferrari-replikaen er basert på?
Ser du hva denne Ferrari-replikaen er basert på?

Ser du hva denne Ferrari-replikaen er basert på?

I forhold til originalen må du ut med småpenger.

BMW Z3 har vist seg å være en fin plattform for å bygge ulike replikabiler på. Det hjelper at bilen har en relativt lav status i samlermiljøet (til tross for sin rolle i Bond-filmen “Goldeneye”), noe som gjør at man kan få donorbilen man trenger til sitt replika-prosjekt for en hyggelig sum penger. Dette, kombinert med gode proporsjoner, gjør den særlig egnet til å gjenskape klassiske sportsbiler, denne gang i form av et virkelig ikon: 1959 Ferrari 250 GT Berlinetta SWB, som vant Tour de France tre år på rad fra 1960 til 1962.

Har du lyst på ekte vare må du fort ut med over 100 millioner kroner, mens en replika av høy kvalitet (som det GTO Engineering driver med) vil koste rundt 10 millioner kroner. Er det fortsatt for dyrt, så kan du kjøpe denne BMW Z3-baserte replikaen med 3-liters rekkesekser for 480.000 kroner.

Den befinner seg i England, og ligger til salgs på eBay, og er basert på en 2000-modell Z3. Den ble skapt av (eller bygget med deler fra) Tribute Automotive, et firma som sørget for at det ble bygget noen slike biler. Akkurat denne bilen er nok en av de bedre, siden den har fått et dashbord som gir litt gammel sportsbilfølelse, samtidig som man har beholdt A/C funksjonen. De fleste av disse byggene beholdt bare det originale BMW-interiøret.

I annonsen står det: NOTE: These cars are a proper car not really a shaky rattle box as most kits are! All the underpinnings are BMW.

Bilen befinner seg litt nord for Manchester, og hvis du er i markedet for en Z3-basert 250 GT SWB replika, fins det også en gul roadster til salgs på britiske eBay for 400.000 kr i skrivende stund.