Tidenes sleeper? Nå kan du kjøpe Paul Newmans Volvo 740 med Buick GNX-motor!
Den er ikke på noen måte strøken, kanskje dermed en enda heftigere sleeper?
Tidenes sleeper? Nå kan du kjøpe Paul Newmans Volvo 740 med Buick GNX-motor!

Tidenes sleeper? Nå kan du kjøpe Paul Newmans Volvo 740 med Buick GNX-motor!

Skuespilleren ønsket seg en brutal stasjonsvogn med sportslige kjøreegenskaper, og nå er det ville bygget til salgs.

Legendariske Paul Newman, kjent fra både racing og på kinolerretet som skuespiller, var tydeligvis fan av stasjonsvogner og har på et tidspunkt eid denne 1988 Volvo 740 TIC stasjonsvognen. Volvoen kom i utgangspunktet med en motor mange her til lands holder kjært, nemlig Volvos 2,3 liters turbo. Den produserte rundt 163 hestekrefter den gangen den var ny, men det var tydeligvis ikke nok for Paul Newman. Han fikk den ombygd med et heller uvanlig motorvalg. Under panseret på denne Volvoen står nemlig Buicks 3,8 liters turbo V6. Det er samme motor som du finner i Buick GNX, som var en av åttitallets absolutt råeste biler rent akselerasjonsmessig. Som ny kom den med 320 hestekrefter fra fabrikk.

Denne motoren er deretter paret sammen med en Borg-Warner femtrinns manuellkasse fra en Pontiac Firebird. Newman var også opptatt av at den skulle sitte på veien, så den er senket 2 tommer med et sett senkefjærer fra IPD og har fått et sett Bilstein dempere. Den har også fått IPD stabilisatorstag. Inne i bilen er det relativt gjenkjennbart for Volvo-entusiasten, men noen småting avslører hva som er gjort med bilen. I A-stolpen står en turbotrykksmåler og på rattstammen står en turbo timer. En artig detalj er at den er en syvseter, det vil si at den har bakovervendte seter i bagasjerommet.

Av dokumentasjonen er det inkludert en kopi av en Connecticut-tittel i Newmans navn, servicedokumenter og til og med en annonse fra et tidligere salg av bilen som fant sted i 1997. Den er ikke i perfekt stand for selgeren bemerker en oljelekkasje, men at ser ut til å være det eneste virkelige problemet her. Ellers er det bare noe småtteri som slitt interiør og et kanskje ikke så strøkent karosseri. Dette er et vilt bygg med en utrolig historie og mye karakter. Så om du har lyst på noe som ingen andre har, har du sjansen nå.