Tom Cruise + Porsche = feber?
Tom Cruise + Porsche = feber?
Tom Cruise + Porsche = feber?

Tom Cruise + Porsche = feber?

Nå har du sjansen til å gjøre virkelig frekke forretninger!

Vi snakker selvsagt ingen vanlig feber, men auksjonsfeber. For 18.september vil Barrett-Jackson avholde auksjon i Houston, Texas, og en av godbitene som skal gå under hammeren er denne 1979 Porsche 928.

Det er da heller ikke noen vanlig 928. Vi snakker sannsynligvis tidenes mest berømte 928, og det skyldes dens opptreden i filmen «Risky Business» fra 1983. Eller «Frekke forretninger» som den het på norsk da den gikk på kino her. I hovedrollen fant man en ung Tom Cruise, og ifølge filmens produsent Jon Avnet, så var det i denne bilen at Cruise lærte seg å kjøre bil med manuelt gir.

Cruise spiller en ung student i filmen, som blir overtalt av en venn om å ha det litt moro når foreldrene er bortreist en helg. Det fører til at han ringer en gledespike, som viser seg å være den smellvakre Rebecca De Mornay. Hun kommer over til hans hus, men når Cruise sin karakter skal betale for den hyggelige natten, må han dra til banken og hente penger, og når han kommer tilbake er den flotte damen borte. Dette fører til mye styr, og snart er halliken til damen på sporet av Cruise, og snart forsvinner også Porschen som tilhører Cruises far ned i Lake Michigan. Regningen for å fikse bilen blir katastrofalt høy, og for å kunne betale gjør Cruise om sine foreldres hus til et bordell. Her snakker vi komplikasjoner!

For scenen hvor bilen triller ut i Lake Michigan brukte man en 928 ribbet for utstyr. Men bilen som er til salgs ble brukt til mesteparten av wide-shot kjøresekvensene, samt biljakten. Den har chassisnummer 9289201213, og er den eneste dokumenterte 928 som finnes fra innspillingen. Bilen har ellers ingen spesielle modifikasjoner, men er en original (bortsett fra lakken som var grønn fra fabrikk, men som ble lakkert før filming) 928 med 5-trinns manuell og 4,5-liters V8 uten noen form for trimming.

928 er ofte relativt hyggelig priset, men her snakker vi om en bil hvor Tom Cruise lærte seg å kjøre manuelt, og hvor en av 80-tallets vakreste kvinner befant seg. I tillegg til en viktig opptreden i en stor kassasuksess. Vi tipper en heftig budrunde, og håper en norsk 928-entusiast kjenner sin besøkelsestid.