Toyota hedrer ikonisk rallybil under det britiske rallymesterskapet
Toyota hedrer ikonisk rallybil under det britiske rallymesterskapet
Toyota hedrer ikonisk rallybil under det britiske rallymesterskapet

Toyota hedrer ikonisk rallybil under det britiske rallymesterskapet

To eksemplarer av GR Yaris Rally2 vil kjøre med den ikoniske Castrol-liveryen Toyota brukte på rallyutgaven av Toyota Celica på 90-tallet.

I 1993-sesongen kjørte blant annet Didier Auriol og Juha Kankkunen Toyota Celica i WRC. De vant konstruktørmesterskapet foran Ford, og Juha Kankkunen tok førermesterskapet med god margin. Like legendarisk som bilen i seg selv er også Castrol-liveryen som Celicaen hadde vært ikledd siden 1990.  Det er denne sesongens livery som har vært rallyteamet Castrol MEM Rally Teams inspirasjonskilde til den nostalgiske retroliveryen på Yarisen de skal bruke i WRC2.

Liker du gamle japanske biler med livery? Se her!

Designet er oppdatert av Keane Designs og holder seg ganske tro til det originale konseptet med grønne og røde detaljer mot den hvite hovedfargen. Den kommer nok ikke på noen måte til å kunne måle seg med den historiske statusen Celicaen har, men det er et hyggelig nikk til verdensmestrene Carlos Sainz (1992), Juha Kankkunen (1993) og Didier Auriol (1994) som alle vant i Castrol-dekorert Celica.

Se video: Japans Ponycar: 1972 Toyota Celica


Meirion Evans, en Walisisk rallysjåfør, har nå fått sjansen for å kjøre Toyota GR Yaris Rally2 for Melvyn Evans Motorsport, som Castrol nå har gått inn i et samarbeid med.
- Denne muligheten er den mest spennende jeg har hatt i min karriere til nå. Det at Toyota Gazoo Racing velger å la oss introdusere den første Toyota GR Yaris Rally2 i Storbritannia betyr mye, og å gjenopplive den ikoniske Castrol Toyota-forbindelsen og fargen er virkelig fenomenalt, ikke bare for oss, men for rally i dette land, sier Evans.

I motsetning til Yarisen du finner den øverste divisjonen av WRC, så er ikke utgaven i Rally2 utstyrt med et hybridsystem. Den har en tresylindret motor på 1,6 liter som det er montert en turbo på. Den er også utstyrt med en femtrinns sekvensiellkasse som leverer effekten ut til alle de fire hjulene.