Ukas bil – 1962 Volvo Duett
Geirs Duett er et vakkert eksemplar.
Ukas bil – 1962 Volvo Duett

Ukas bil – 1962 Volvo Duett

Geirs godbil har dørhandtak i mahogni!

- Jeg drev og restaurerte bilen, og da jeg så at de skulle ha 1800 kroner for noen dørhandtak i billig plast så gikk det en liten jævel i meg. Så jeg lagde dem lik så greit i mahogni, ler Geir Wiik fra Kristiansund.
Han har nemlig drevet en del med båtinnredning, der det kanskje er mer normalt å se diverse detaljer i mahogni enn på gamle Volvoer.

Fysen på en videosak? Sjekk ut denne vakre Volvo P210

 

Wiik har vært bilinteressert hele livet, og da han fylte 18 år solgte han motorsykkelen sin til fordel for en Volvo Duett. Rød med hvit stripe.
- Det ble mange fine turer og minner med den bilen! Forteller Geir.
Nå er han straks 65 år gammel, og minnene om en gammel og god Duett stor nok til å ta med både gammeldagse campingbord for 12 mann og søylegrammofon uten problem, var sterkt ønsket tilbake. Da denne Duetten da dukket opp for omtrent ti år siden var han aldri i tvil, og slo til.

- Det var egentlig litt tilfeldig også. Jeg satt bare og surfet, men hadde fulgt med både PV og Duett en stund. Da denne dukket opp, slo jeg til. Den hadde gått som fiskebil i Haugesund, som jo kan være starten på en interessant historie om bilen. Men det er det ikke. Det er bare slik at når svensk stål har mye samhandling med saltvann så ruster det, ikke så overraskende. Men jeg tok nå bilen med meg, og satte i gang en litt tvilsom tur oppover mot Kristiansund. Bilen manglet nemlig en del bremsekraft. Jeg måtte pumpe et par-tre ganger før de virket. Det var en nesten-situasjon den turen med en galning som kom ut fra en gårdsvei, men for første gang den turen så funket bremsene på første pump og situasjonen ble avverget. Det var en tvilsom men minneverdig tur, ler Geir.

Skamsenket Volvo Amazon Herregårdsvogn? Se videoen her

 

Teknisk var bilen i grei stand, men spesielt det elektriske hadde blitt temmelig råttent og måtte skiftes. Den originale B16-motoren ble renset opp, og det originale 6-Voltanlegget og likestrømmen ble pusset opp slik som det var for snart 60 år siden. 4-trinns manuell girkasse står også fortsatt i. Så ble det selvfølgelig mange timer med rustsveising og jobbing med understellet da alskens sei og laks hadde satt sine spor der.

- Det tok et par år å få bilen på veien igjen, og siden den gang har jeg bare kost meg med bilen. Interiøret har originalt taktrekk og seter, men har nye dørpanel og nevnte nye dørhandtak, hehe. Bilen er ikke strøken, men den er fin nok til sitt bruk, også er det veldig gøy at det er så mye som er originalt synes jeg. Det blir nok mang en ny pikniktur med denne. Jeg bor bare omtrent 20 minutter unna Atlanterhavsveien, så turne går gjerne ut dit en gang iblant, avslutter Geir.

 

Husk å legg bilen din i garasjen du også! https://www.refuel.no/no/garasjen