Ukas bil - 1963 Chevrolet Corvette
Ukas bil - 1963 Chevrolet Corvette
Ukas bil - 1963 Chevrolet Corvette

Ukas bil - 1963 Chevrolet Corvette

Som liten gutt på 60-tallet lekte Ove Andreassen fra Oslo i sandkassen med en Chevrolet Corvette C2, men det skulle ta mange år før han realiserte drømmen om en slik bil.

Ove Andreassen har hele livet vært tiltrukket av biler og allerede da han var 17 år gammel kjøpte han seg sin første bil. Han beskriver det som et engelsk vrak som han brukte mye tid og deler på å få i stand, men som ble grunnlaget for mye av kunnskapen han i dag sitter med når det kommer til å reparere og pusse opp biler. Først i 2007 oppdager Andreassen en rød Chevrolet Corvette C2 fra 1963 på Ebay i Miami USA. En såkalt «Split window» som i mange kretser ansees som den vakreste Corvetten noen gang lagd. Akkurat dette eksemplaret var en av de tidligste produserte. For å være nøyaktig er den produsert torsdag i den andre produksjonsuken, 27. september, 1962. Det passet godt med Andreassens ønske om en tidlig utgave med minst mulig utstyr.

- Alt slikt «mikk-makk» som air condition og slikt er flott når det er nytt og fungerer, men når det er 60 år gammelt er det krevende å holde vedlike. Jeg tok derfor en råsjans og kjøpte bilen usett, og heldigvis var bilen slik eieren hadde forklart. Da jeg fikk den til Norge sendte jeg den på en service, hvor det ble oppdaget en foring som hadde gått i stykker og slitt i stykker et styrestag. Ellers var bilen i god teknisk stand. Etter verkstedets anbefaling ble det også byttet til nytt ledningsnett for å slippe problemer i fremtiden med ødelagte kabler og lignende, forklarer Andreassen.

Matching Numbers
Selv om dette er en flott C2 er ikke Andreassen redd for å bruke bilen. Hvert år kjører han ca. 3000 kilometer med den og han har kjørt på Rudskogen med den for å teste hvordan bilen oppfører seg på bane. Som et resultat av dette har han byttet ut de originale foringene på bilen med polyforinger. Dette har gjort bilen noe stivere enn den var originalt.

- Det er ikke veldig mye som er byttet på denne bilen, da jeg har lyst til å holde den slik den var levert som ny. Da vi rammeløftet bilen fant vi originale tusj-streker inne i bilen fra den gangen den ble satt sammen. Det er moro for meg som ser på dette med et motorhistorisk blikk, et ønske om å bevare bilen slik den var ment å være.

Husk at også du kan legge inn din bil i garasjen.

Her kan du se mer av Oves bil:
https://refuel.no/garage/defaa395-57bd-42a8-bbe9-63b3806aae51