Ukas bil - 1964 Lincoln Continental
Ukas bil - 1964 Lincoln Continental
Ukas bil - 1964 Lincoln Continental

Ukas bil - 1964 Lincoln Continental

Ordet gangsterbil brukes gjerne litt i tide og utide, men her snakker vi definitivt gangsterbil med stor G! Si hallo til Kaj-Robert Hansen fra Ål i Buskerud, sin knallfete Lincoln!

De fleste ser nok umiddelbart at bilen har forandret karakter, men hva er det som er gjort med bilen. Hvordan har den fått sitt mektige uttrykk?

- Jeg kjøpte den i Mai 2016, men jakta på en slik bil begynte 2-3 år før det, forteller Hansen.

- Det var Mobsteel i Detroit som var inspirasjonen og som gjorde at jeg måtte ha en slik en dag. Når jeg kjøpte den var den hvit og helt original. Så det første jeg gjorde var å lakkere den svart. Jeg jobber som billakkerer, så det var "bare" en helg med intens jobbing så var det gjort. Det neste var felger, da falt valget selvfølgelig på Detroit Steel Wheels fra de samme folka som hadde inspirert meg til å kjøpe en slik bil i utgangspunktet, nemlig Mobsteel. Dem er 9x20 med 245/40r20 foran og bak med hjemmelaga whitewall.

Men skal man få det rette stuket så må bilen ned mot bakken, og det neste steget ble dermed luftfjæring:

- Ja, da ble det på tide å få den på luft etter to sesonger med senkeklosser og kappa fjører. Så da blei det bygd om til 4-link bak og rør-forstilling fra CB Chassis Products (Choppin Block), luftbelger fra Slam Spesialities og luftstyring fra Accuair med E-level, alt godkjent og innskrevet i vognkort av biltilsynet. Videre planer er å bygge om til 2-krets bremsesystem og skiver foran, og etterhvert trekke opp interiøret og overhale motor, avslutter Kaj-Robert.

Du kan se Kaj Robert Hansens Lincoln i garasjen her:
https://refuel.no/garage/84a4465f-cf13-47d5-b4cd-76ade5b0e5ee